LUDA VEČER / Mađari izveli 'Blitzkrieg' nasred Marakane, Crnogorci posustali u nadoknadi, a bivši dinamovac zabio u pobjedi svoje momčadi

Image
Foto: Pixsell

Zanimljiv prvi dan ovog kvalifikacijskog 'prozora'

7.9.2023.
23:02
Pixsell
VOYO logo

U skupini G Mađarska je u Beogradu pobijedila Srbiju sa 2-1 osvojivši iznimno važne bodove u izjednačenoj skupini.

Image
ZASAD NEMAJU NIJEDAN BOD /

Izbornik Latvije najavio utakmicu, a reprezentativac nasmijao dvoranu izjavom: 'To je moja prednost nad Modrićem...'

Image
ZASAD NEMAJU NIJEDAN BOD /

Izbornik Latvije najavio utakmicu, a reprezentativac nasmijao dvoranu izjavom: 'To je moja prednost nad Modrićem...'

Srbija je povela u desetoj minuti autogolom Attile Szalaija, no Mađarska je okrenula rezultat preko Barnabasa Varge (34) i Willija Orbana (36).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Litva i Crna Gora su odigrale 2-2, a sva četiri gola pala su u posljednjih 20 minuta susreta.

Domaćin je poveo, Crna Gora je okrenula rezultat, da bi Litva u sudačkoj nadoknadi izvukla bod. Za Litvu su zabili Gytis Paulauskas (71) i Fedor Černych (90+4), a za goste Nikola Krstović u 78. i Stefan Savić u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Mađarska sa 10 bodova, Srbija ima sedam, Crna Gora pet, a Litva i Bugarska po dva boda.

Favoriti uvjerljivi

Aktualni svjetski doprvaci Francuzi upisali su i petu pobjedu u kvalifikacijama za EURO 2024. godine, porazivši na Parku prinčeva Irsku sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tricolori" su upisali i petu pobjedu u skupini B uz razliku pogodaka 11-0 i teško je vjerovati kako u nastavku kvalifikacija mogu ispustiti jedno od prva dva mjesta koja vode na EURO u Njemačkoj.

Golove u francuskoj pobjedi zabili su Aurelien Tchouameni (19) i Marcus Thuram (48). Slavlje domaćina je moglo biti i uvjerljivije, a najbliže golu bio je Ousmane Dembele koji je u 72. minuti pogodio desnu stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine B Nizozemska je u Eindhovenu porazila Grčku sa 3-0, a sve najzanimljivije se dogodilo u prvom poluvremenu u kojem su domaćini zabili sva tri gola. Strijelci su bili Marten De Roon (17), Cody Gakpo (31) i Wout Weghorst (39).

Francuska vodi na ljestvici sa 15 bodova, Nizozemska i Grčka imaju po šest bodova, ali "Oranje" ima i dvije utakmice manje od Francuske. Irska je ostala na tri boda, a Gibraltar je na 0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komplicira se

U skupini E Češka i Albanija su u Pragu odigrale 1-1.

Domaćin je poveo u 57. minuti pogotkom Vaclava Černyja, a izjednačio je Nedim Bajrami u 66. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska je nakon blamaže protiv Moldavije (2-3), teškom mukom slomila Farske otoke sa 2-0.

Junak susreta bio je Robert Lewandowski postigavši oba gola. U 71. minuti sudac je dosudio kazneni udarac jer je jedan od igrača Farskih otoka dodirnuo loptu rukom. Lewandowski, koji je na gol na Nacionalnom stadionu čekao dvije godine, nije pogriješio s jedanaest metara. Golom u 83. minuti samo je potvrdio pobjedu domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Češka s osam bodova, Albanija ima bod manje, treća je Poljska sa šest bodova, dok Moldavija na četvrtoj poziciji ima pet bodova. Farski otoci su na začelju s jednim bodom.

U skupini H Finska, Danska i Slovenija su ostvarile pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finska je u Astani pobijedila Kazahstan sa 1-0 načinivši korak bliže plasmanu na europsku smotru. Pogodak odluke zabio je Oliver Antman u 78. minuti.

Danska nije imala problema protiv San Marina ostvarivši pobjedu sa 3-0, a strijelci su bili Pierre-Emile Hojbjerg (26), Joakim Maehle (28) i Jonas Wind (40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija i Sjeverna Irska su odigrale odličnu utakmicu u Ljubljani, a na koncu je domaćin slavio sa 4-2. Slovenija je povela već u trećoj minuti golom Andraža Šporara, no samo četiri minute kasnije izjednačio je Isaac Price. Međutim, radost gostiju je kratko trajala i Slovenija je do kraja poluvremena zabila još dva gola, a strijelci su bili Petar Stojanović (17) i Benjamin Šeško (42).

Jonny Evans je u 53. minuti smanjio zaostatak, no samo tri minute kasnije Šporar je svojim drugim golom vratio domaćine do dva gola prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finci vode sa 12 bodova, dok Danska i Slovenija imaju po 10 bodova. Kazahstan je na devet bodova, Sjeverna Irska ima tri boda, a San Marino na začelju nema niti jedan bod.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo