GODINA EURA I IGARA: / Što čeka hrvatske sportaše u 2016. godini

Image

Najvažniji sportski događaji u olimpijskoj 2016. godini bit će svakako 31. Ljetne olimpijske igre koje će se od 5. do 21. kolovoza održati u Rio de Janeiru, a tri tjedna nakon OI, od 7. do 18.

1.1.2016.
12:28
VOYO logo

Pored ova dva najvažnija multisportska natjecanja hrvatski će sportaši ove godine nastupiti i na niz drugih kontinentalnih natjecanja.

Prvi nastupaju vaterpolisti, zatim rukometaši, nogometaši na Euru

Već u siječnju, od 10. do 23. održat će se Europsko vaterpolsko prvenstvo za muškarce i žene u Beogradu, a od 15. do 31. ovog mjeseca Poljska će biti domaćin Europskog prvenstva za rukometaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, najviše pozornosti privući će Europsko nogometno prvenstvo koje će se od 10. lipnja do 10. srpnja održati u 10 francuskih gradova. Hrvatska reprezentacija igrat će u skupini D, a suparnici će joj biti Turska (12. lipnja u Parizu), Češke (17. lipnja u Saint-Etienneu) i Španjolska (21. lipnja u Bordeauxu).

Jesen nogometašima donosi početak novog kvalifikacijskog ciklusa, onog za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a Hrvatska će igrati u skupini s Islandom, Ukrajinom, Turskom i Finskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko prvenstvo u plivanju, atletici...

Od 9. do 22. svibnja London će biti domaćin Europskog prvenstva u plivanju, a od 6. do 10. srpnja na programu je Europsko atletsko prvenstvo u Amsterdamu, na kojemu će naši najbolji plivači i atletičari provjeriti formu prije odlaska u Rio.

Naša zemlja biti će domaćin Europskih studentskih igara koje će se održati u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veslači će vrlo brzo nakon nastupa na OI na programu imati i Svjetsko prvenstvo, kojemu će od 21. do 28. kolovoza domaćin biti Rotterdam.

Tenisači protiv Belgije u Davis cupu

Hrvatski tenisači i ove će godine igrati u Svjetskoj skupini Davis Cupa, a u 1. kolu će gostovati protiv lanjskih finalista Belgijanaca od 4. do 6. ožujka. U slučaju pobjede, od 15. do 17. srpnja očekuje ih nastup u četvrtfinalu protiv bolje iz ogleda Australija - SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 4. do 18. prosinca na rasporedu je Europsko prvenstvo za rukometašice u Švedskoj, a dobre izglede za plasman na to natjecanje imaju i naše igračice.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo