Povijest se ponavlja / Escobar prije 24 godine ubijen zbog autogola - Kolumbijcima ponovo prijete smrću zbog ispadanja

Image
Foto: AP Images

Dva dana nakon 24. godišnjice ubojstva Andresa Escobara, koji je postigao autogol na SP-u 1994., Kolumbijcima se prijeti smrću

4.7.2018.
11:29
AP Images
VOYO logo

Ispadanje Kolumbije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji zamalo se poklopilo s danom na koji je ubijen Andres Escobar. Tragična je to povijesna epizoda koja se zbila nakon povratka Kolumbije s Mundijala u SAD-u 1994. godine. Escobar je protiv domaćina (1:2) zabio autogol, zbog čega je navodno ubijen 2. srpnja te godine.

Iako teorija nikad nije potvrđena, izvještaji govore da je ubojica šest puta pucao u Escobara, svaki put nakon hica povikavši "Gol!". Gotovo četvrt desetljeća kasnije sličnu dramu ponovo proživljavaju kolumbijski nogometaši. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su ispali sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, izgubivši od Engleske u raspucavanju jedanaesteraca, igrači koji su promašili kazneni udarac Carlos Bacca i MateusUribe primili su prijetnje smrću.

Uribe je pogodio gredu, a Baccin udarac s "bijele točke" je obranio golman Pickford. Nakon toga su obojica na twitteru primili puno poruka s prijetnjama kao što su "Mrtvi ste", "Ne vraćajte se u zemlju", "Mrzimo vas", "Odigrali ste zadnju utakmicu". Prije njih je slične poruke primio i njihov suigrač Carlos Sanchez koji je kažnjen crvenim kartonom u porazu od Japana u grupnoj fazi prvenstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke su im upućene preko društvenih mreža. Mnogi gnjevni navijači, baš kao što je etiketiran Escobar, glavne krivce za ispadanje vide u njima. Dio navijača stao je na njihovu stranu poručivši da se ne smije ponoviti slučaj Escobar.

Kolumbijska policija ozbiljno je shvatila prijetnje upućene nogometašima i pokrenula je istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo