NJEMAČKA U ŠOKU / Enke nije prežalio smrt kćeri

Vratar njemačke nogometne reprezentacije se ubio nedaleko od groblja na kojemu je pokopana njegova kćer. Ostavio je i oproštajnu poruku.

11.11.2009.
6:48
VOYO logo

Robert Enke (32), golman njemačke nogometne reprezentacije i kluba Hannover 96 najvjerojatnije je počinio samoubojstvo jer se nije mogao pomiriti sa smrću 3-godišnje kćeri Lare koja je umrla 2006. godine kad su joj bile tri godine. Imala je urođenu srčanu manu, a Enke i njegova supruga Teresa su je posvojili kad je imala osam mjeseci.

On se u u torak navečer dovezao svojim automobilom do pruge koja je samo 200 metara udaljena od groblja na kojemu je djevojčica pokopana. Automobil je ostavio otključan, a u njemu su pronađeni njegovi dokumenti i novčanik. Sa suprugom je nedavno posvojio još jedno dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je objavila da je riječ o samoubojstvu te da je nogometaš ostavio oproštajnu poruku. Nisu htjeli objaviti sadržaj poruke.  

Reagirao je i predsjednik kluba Hannover 96 Martin Kind koji je rekao da je Enke posljednjih nekoliko tjedana bio "nestabilan", no to nisu objavljivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostali smo bez riječi i puni smo ljutnje. Sve su naše misli upućene Robertovoj obitelji. Robert Enke je bio čudesan čovjek koji je živio život bez dramatiziranja", istaknuo je predsjednik njemačkog nogometnog saveza.

Za njemačku reprezentaciju Enke je upisao osam nastupa, a bio je članom momčadi koja je na prošlogodišnjem EURU osvojila drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle je sezone proglašen za najboljeg vratara Bundeslige.

Enke je prošloga mjeseca bolovao od bakterijske infekcije, ali se prije nekoliko dana vratio na travnjak i branio u nedjeljnom dvoboju svoga kluba protiv Hamburger SV-a (2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U blizini mjesta nesreće se okupljaju brojni navijači koji se od Enkea opraštaju u suzama.

U povodu tragične smrti reprezentativnog vratara, Njemački nogometni savez (DFB) otkazao je prijateljsku utakmicu protiv Čilea.  Predsjednik DFB-a Theo Zwanziger izjavio je da su o otkazu utakmice, koja se trebala igrati u subotu u Koelnu, izvijestili Čileanski nogometni savez koji je s razumijevanjem prihvatio odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo