EKSPRESNO RJEŠENJE / Englezi našli privremenu zamjenu za Capella

Image
Foto: PIXSELL

Engleski nogometni savez ekspresno je našao privremenu zamjenu za Fabia Capella. Radi se o Stuartu Pearceu koji će voditi Gordi Albion u prijateljskom susretu protiv Nizozemske.

9.2.2012.
14:28
PIXSELL
VOYO logo

Stuart Pearce potvrđen je kao privremeni engleski izbornik i vodit će Gordi Albion u prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske 29. veljače, izjavio je u četvrtak predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) David Bernstein, dodajući kako FA ne želi žuriti s tako važnom odlukom četiri mjeseca prije europskog nogometnog prvenstva.

"Dosta se toga dogodilo u zadnjih osam dana i ne smijemo brzati ni sa čim, ali to nam je prioritet", kazao je Bernstein na konferenciji za novinare o ostavci bivšeg izbornika Fabila Capella i imenovanju njegove zamjene.

Capello je u srijedu podnio ostavku zbog neslaganja s odlukom FA-a o oduzimanju kapetanske vrpce Johnu Terryju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik mlade engleske reprezentacije U-21 i britanske olimpijske reprezentacije Pearce vodit će Englesku protiv Nizozemske na Wembleyu dok se nastavljaju pripreme za europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

"On jako dobro poznaje igrače. Rekao je: Ako želite da ja to radim, ja bih to rado i radio", kazao je Bernstein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najčešće spominjan kao moguća zamjena za Capella je trener prvoligaša Tottenhama Harry Redknapp, ali on tvrdi da ga to uopće ne zanima i da je najviše usmjeren na zadatke koje ima s klubom.

"Ne znam ništa o poslu izbornika", kazao je Redknapp za Sky Sports News u četvrtak kada su naslovnice engleskih medija preplavljene nagađanjima da bi on mogao postati novi izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam čak ni razmišljao o tome. Imam posao koji moram raditi, u subotu imam važnu utakmicu i fokusiran sam na tu utakmicu", dodao je.

Engleski reprezentativci Rio Ferdinand i Wayne Rooney su među onima koji bi rado vidjeli Redknappa na mjestu izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Tottenhama Keith Mills je kazao da je razgovor o odlasku Redknappa iz Tottenhama preuranjen.

"Naše je stajalište jasno - navijači hoće da Harry ostane u Tottenhamu, to hoće i igrači i treneri, to hoće odbor i mi se nadamo da će on htjeti ostati", rekao je Mills za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego je Capello podnio ostavku, 64-godišnji Redknapp se najčešće spominjao kao trener koji će naslijediti Talijana nakon Eura 2012.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo