preokret u završnici / Engleska na domaćem terenu minimalno svladala mlade 'Vatrene'

Image
Foto: Nigel French/Press Association/PIXSELL

U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za Europsko nogometno U-21 prvenstvu 2015. u Češkoj, reprezentacija Hrvatske je u Wolverhamptonu izgubila od Engleske 1-2 premda je nakon prvog poluvremena vodila 1-0.

10.10.2014.
20:49
Nigel French/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska U-21 vrsta je u prvoj utakmici doigravanja za Europsko prvenstvo 2015. u Wolverhamptonu poražena od reprezentacije Engleske sa 1-2.

Englezi su dominirali od prve minute igre, imali su više od igre, daleko veći posjed lopte i nekoliko prilika, no prvi pogodak na utakmici postigla je Hrvatska u 13. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Bradarić je izveo korner, Niko Datković je glavom prenio loptu na drugu vratnicu gdje je spremno čekao Marko Livaja i glavom svladao Jacka Butlanda. Domaćin je sedam minuta kasnije mogao izjednačiti, no udarac braniča Manchester Uniteda Lukea Shawa zaustavila je vratnica.

U 26. minuti zaprijetio je udarcem sa 20-tak metara i Nathan Redmond, no Dominik Livaković je sjajno izvukao loptu iz rašlji. Dvije minute kasnije izglednu priliku nakon kornera je imao Liam Moore, no pucao je preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak Engleza nastavio se i u drugom dijelu. Hrvatska se nažalost povukla u 'svoje krilo' i bilo je samo pitanje trenutka kada će obrana popustiti. To se dogodilo u 57. minuti kada je napadač Tottenhama Harry Kane iskoristio ubačaj Berahina.

Nakon primljenog gola hrvatski izbornik Nenad Gračan je uveo u igru Pašalića i Bagarića kako bi uspostavio ravnotežu na terenu, no nije uspio. Englezi su i dalje bili dominantni i u 85. minuti su okrenuli rezultat. Redmond je odlično asistirao Berahinu kojeg je Livaković oborio i španjolski sudac je dosudio kazneni udarac. Berahino je sigurno izveo kazneni udarac za vodstvo 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska U21 reprezentacija samo je dva puta izborila završnicu kontinentalnog prvenstva - 2000. i 2004. godine, a oba puta je ispala u skupini bez pobjede. Ukupan učinak naših mladih nogometaša na Europskom prvenstvu je šest pobjeda, dva neodlučena ishoda i četiri poraza. Englezi su dva puta bili europski prvaci u ovom uzrastu (1982, 1984), jednom su posrnuli u finalu (2009), a još četiri puta u polufinalu.

Englezi su se prošetali kroz kvalifikacije i u 10 susreta ostvarili su devet pobjeda i remi uz razliku pogodaka 31-2. Nažalost, pobjednički niz su nastavili i protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo