OMILJENI TRENER BBB-a / EKSKLUZIVNO: Kuže žestoko odgovorio Mamiću!

Image
Foto: Pixsell

Iako je figurirao kao mogući nasljednik Krune Jurčića, Josip Kuže se žestoko obrušio na Dinamovog gazdu i time si vjerojatno zatvorio vrata Maksimira. Pročitajte što je sve poručio Zdravku Mamiću.

9.12.2011.
13:55
Pixsell
VOYO logo

Još u četvrtak je bio u kombinacijama za Dinamovu klupu, no u samo 24 sata Josip Kuže je promijenio  stav o mogućem povratku u Maksimir.

Razlog su izjave izvršnog predsjednika hrvatskog prvaka Zdravka Mamića, koji je s puno omalovažavanja govorio o trenerskoj struci u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas više nisam siguran je li moguć moj povratak u Dinamo iz razloga što sam pročitao u nekim medijima izjave Zdravka Mamića o hrvatskim trenerima o kojima se on izrazito negativno izrazio pa mislim da zaista ne bi imalo smisla da dolazim dok on tim riječima govori o trenerima u Hrvatskoj", objasnio je miljenik najvatrenijih Dinamovih navijača u ekskluzivnom razgovoru za RTL.

"Naravno da se ne slažem s njegovim sudom kako su hrvatski treneri slabi. Dapače, hrvatski treneri su dobri. U usporedbi s nekim drugim, njemačkim, nizozemskim i francuskim trenerima, ja tvrdim da su čak i bolji. Naravno, okruženje čini ukupnost dojma, pa možda radeći u nekim velikim klubovima imaju bolji rejting ili bolji imidž, ali u svakom slučaju, ja smatram da su hrvatski treneri kvalitetni", branio je Kuže svoje kolege i potom raspalio po Mamiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravko Mamić nije kompetentan, on nema pojma da bi mogao prosuđivati hrvatske trenere ili bilo kojeg trenera. Ne dajem mu nijednom za pravo da priča o hrvatskim trenerima loše. Ja mu to neću tolerirati, bez obzira na to što me on može zaposliti. Smatram da je njegova izjava nekorektna, a reći ću ono što mislim: Zdravko Mamić mora stajati mirno pred hrvatskim trenerima jer su mu sve oni omogućili. Ne želim biti diplomat, nego mu odgovaram: on pojma nema da bi prosuđivao hrvatske trenere i gotovo", žestok je bio bivši izbornik Albanije.

Kuže se ne slaže s Mamićevim riječima da su igrači glavni i jedini krivci za sramotu protiv Lyona, a indirektno je kritizirao Jurčićevu postavku igre u susretu s francuskim predstavnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno se priča o glavama igrača, tu prvo postoje dvije stvari. Jedno je svijest igrača - u ovom trenutku svijest igrača je na visokom nivou i oni su se pripremali za tu utakmicu, oni su bili motivirani. Mora postojati okvir da bi taj angažman bio na visokom nivou. Ako je okvir dobar, ako je igra dobro postavljena, oni mogu dobro igrati i pokazati svoju motivaciju.  Ako igra na neki način ne funkcionira, ako nije dobro isplanirana i organizirana, oni dolaze u situaciju da svoju želju i angažman ne mogu pokazati", zaključio je Kuže u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo