novi početak / Eduardo ponovno u Šahtaru: 'Priliku za povratak u klub koji ti se nalazi u srcu dolazi jednom u životu'

Image
Foto: Twitter

Eduardo je u Šahtaru igrao nakon što ga je teška ozljeda izbacila iz konkurencije u Arsenalu

14.7.2015.
8:55
Twitter
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 32-godišnji Eduardo da Silva u ponedjeljak je potpisao ugovor sa Šahtarom iz Donjecka i po drugi će put u karijeri trčati ukrajinskim travnjacima.

Podsjetimo, Eduardo je u Šahtaru igrao nakon što ga je teška ozljeda izbacila iz konkurencije u londonskom Arsenalu, a u razdoblju od 2010. do 2014. godine za 'rudare' iz Donjecka je u 114 utakmica postigao 36 zgoditaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlu sezonu proveo je u brazilskom Flamengu, za koji je u 49 utakmica zabio 14 pogodaka. 

"Prilika za povratak u klub koji ti se nalazi u srcu dolazi jednom u životu, posebice u Šahtaru, zato sam jako sretan. Stvarno sam se želio vratiti i osjećam veliko olakšanje. Sve se riješilo baš onako kako sam htio", rekao je Dudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljstvo situacijom iskazali su i u ukrajinskom doprvaku. 

"Oduševljeni smo što će tako talentiran igrač visoke klase poput Eduarda ponovno braniti boje Šahtara. Nadamo se da će pomoći našoj momčadi da osvaja trofeje i dosegne ambiciozne ciljeve koje smo si zadali", rekao je predsjednik Uprave kluba Sergej Palkin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eduardo da Silva je drugi najbolji strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, za koju je u 64 nastupa zabio 29 pogodaka. Na prvom mjestu i dalje je aktualni predsjednik HNS-a Davor Šuker. 

Eduardo se od dresa hrvatske reprezentacije oprostio nakon male minutaže na SP-u u Brazilu, što je izazvalo brojne trzavice s hrvatskim izbornikom Nikom Kovačem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo