PRIJATELJSKA UTAKMICA: RUMUNJSKA - HRVATSKA 1:2 / Eduardo asistirao za pobjedu

Image

Strijelci za "Vatrene" u Bukureštu bili su Rakitić (28.) i Kranjčar (75). No, prevagu je načinio Eduardo ušavši u igru u 61. minuti.

11.2.2009.
20:42
VOYO logo

U prijateljskoj utakmici odigranoj u srijedu u Bukureštu Hrvatska je svladala 2-1 Rumunjsku. Strijelci za našu reprezentaciju bili su Rakitić
(28.) i Kranjčar (75.), dok je za Rumunje pogodio Marica (22.).

Iako su u prvom dijelu "Bilić boysi" kontrolirali utakmicu u vodstvo preko Marice dolaze Rumunji. Nespretno je reagirala naša obrana, loptu koju je Knežević pokušao izbiti u šesnestercu došla je do Marice koji ne propušta takvu priliku. Na sreću, vodstvo domaćina nije dugo potrajalo. Slobodan udarac s 35 metara iskosa s lijeve strane izveo je Rakitić, lopta je u šesnestercu preskočila obrambene igrače Rumunjske ali i naše skakače i završila u mreži rumunjskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 61. minute igralo se između dva šesnaesterca, jednu izrazitu priliku imali su Rumunji, no odlično je reagirao Pletikosa. Trenutak koji je prelomio utakmicu dogodio se kada je u igru ušao Eduardo da Silva. Dudu se vratio u 61. minuti, nakon 353 dana prisilne pauze. I to u stilu. 

Gotovo u prvom kontaktu s loptom izvozao je svog čuvara i u izglednu prigodu izbacio Rakitića koji ne zahvaća loptu na pravi način. Iako je igrao samo pola sata, Eduardo je pokazao da je vrlo dobro pripremljen, da nema straha od duela, da je spreman protivniku uklizati. I što je najbitnije, da nije zaboravio igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvrsno se snašao u 75. minuti. Nastala je gužva u šesnaestercu Rumunja. Lopta je došla do Ćorluke od kojeg je loptu uzeo Eduardo i proslijedio ju na lijevo do slobodnog Kranjčara kojemu s nekoliko metara nije bio problem zatresti mrežu.

Uz Eduarda raspoloženi za igru u srijedu navečer u Bukureštu bili su još Olić i Rakitić. Ostali se nisu previše iskazali. Mala je to ali bitna opomena izborniku Biliću uoči proljetnih kvalifikacija za SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od suparnika iz naše kvalifikacijske skupine 6. za odlazanak na SP, Andora je izgubila 3-1 od Litve, Kazahstan je 2-0 pobijedio Estoniju, a Ukrajina u gostima iznenadila Srbiju 1-0.

 Nogometaši Norveške pobijedili su Njemačku u Duesseldorfu 1-0 u prijateljskoj utakmici. Prva je to pobjeda Norvežana nad Nijemcima u povijesti. Gol koji će ući u anale postigao je suigrač Danijela Pranjića, 25-godišnji veznjak Heerenveena Christian Grindheim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nogometaši Obale Bjelokosti postigli su odličan rezultat. Učenici bosanskohercegovačkog stručnjaka Vahida Halilhodžića remizirali su 1-1 s Turskom u Izmiru. Domaći su došli u vodstvo pogotkom Unala u 11. minuti. Izjednačio je Didier Drogba u 90.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo