SMRTONOSNA UTRKA / Dvije tragedije na istoj stazi u samo 24 sata!

Image
Foto: AP

Samo 24 sata nakon što je poginuo portugalski motociklist Luis Carreira (35), na stazi u Macau došlo je do nove tragedije. U utrci CTM Macau Touring Car Cupa poginuo je automobilist Phillip Yau Wing-Choi iz Hong Konga.

16.11.2012.
13:15
AP
VOYO logo

Nesretni Phillip Yau Wing-Choi  je stradao nakon što je pri brzini od 200 kilometara na sat izgubio kontrolu nad Chevrolet Cruzeom i udario u zaštiti zid. Prilikom udara automobil se zapalio, a potom raspao na dva dijela.

U četvrtak je na stazi Guia u kvalifikacijama za Macau Grand Prix u klasi Superbike poginuo portugalski motociklist Luis Carreira. I on je stradao nakon što je u punoj brzini udario u zaštitnu ogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Nakon što su u dva dana poginule dvije osobe otvorilo se pitanje sigurnosti staze, no organizatori utrka su odbacili odgovornost za dvostruku tragediju.

"Staza zadovoljava sve sigurnosne uvjete i u 60 godina njezina postojanja ovako nešto se nikada nije dogodilo. Iskreno žalimo zbog pogibije dvojice vozača", poručio je jedan od čelnika Macau Grand Prixa Joao Manuel Costa Antunes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo