SP u rukometu / Duvnjak: 'Puni smo samopouzdanja nakon pobjede, živimo i igramo jedan za drugog'

Izgledalo je u utakmici protiv Makedonije da se naši rukometaši nisu pretjerano potrošili, no kapetan je uvjerio u suprotno

14.1.2019.
22:30
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu zna samo za pobjede. Šest bodova u tri utakmice zaradili su naši dečki, a posljednja "žrtva" bila je Makedonija. Svladali smo ih rezultatom 31:22, a najboljim igračem utakmice proglašen je kapetan Hrvatske Domagoj Duvnjak.

"Želio bih se zahvaliti ovoj predivnoj publici koja nas je nosila od prve do 60. minute. Odigrali smo dobru utakmicu iako je bila teška. Naša obrana je dobro funkcionirala, u napadu smo igrali pametno. Oni su krenuli sa 5-1 obranom i od početka u napadu 7 na 6. Ali mislim da smo imali utakmicu pod kontrolom i zasluženo pobjedili", rekao je Duvnjak nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgledalo je u utakmici protiv Makedonije da se naši rukometaši nisu pretjerano potrošili, no kapetan je uvjerio u suprotno.

"Izgleda kao da se nismo previše potrošili, Svaka je utakmica teška. Pobijedili jesmo, sve je divno i krasno, prenosimo bodove u drugi krug i to je važno. Imamo dan odmora pa nam slijedi bahrein i na kraju borba sa Španjolskom za ta četiri boda", objasnio je Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno je da hrvatskim rukometašima sa svakom pobjedom raste samopouzdanje.

"U utakmici protiv Islanda dobili smo puno samopouzdanja. Ona je bila ključna za nas. Sada smo pokazali na terenu da živimo i igramo jedan za drugog. Sve funkcionira i nadam se da ćemo tako nastaviti", rekao je Duvnjak, a pohvalio je i mlade reprezentativce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladi su fenomenalni. Mislim da hrvatski rukomet ne treba brinuti za budućnost. Nekim dečkima je ovo prvi put da igraju Svjetsko prvenstvo i to nije mala stvar. Oni igraju fenomenalno i bore se. Mi stariji smo ima velika podrška."

Nakon dana odmora slijedi za naše rukometaše utakmica s Bahreinom, a zatim okršaj sa Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni su misli na sutrašnjem slobodnom danu, hahaha. Čeka nas Bahrein. Iskreno, nismo ih gledali još, ali smo favoriti i moramo pobijediti. Onda slijedi Španjolska koja je stvarno vrhunska reprezentacija. Pokazali su to i protiv islanda jučer, ali mi uz ovakvu podršku navijača možemo pobijediti. Ta četiri boda stvarno bi nam otvorila velike mogućnosti za prolazak dalje", zaključio je Duvnjak.

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo