nogometna groznica / Državni vrh je sutra u Rusiji, a to znači da će nam državu čuvati vitez Reiner

Hrvatskom ionako vlada nogomet, pa mnogi ne bi ni primijetili da u zemlji sutra neće biti troje najvažnijih ljudi

10.7.2018.
22:34
VOYO logo

Nema većeg blagdana nego kad reprezentacija igra polufinale svjetskog prvenstva. Mnoge trgovine sutra zato rade skraćeno. 

Otkazuje se sve, pa čak i predstave. Glumačka skupina Histrioni neće sutra u Zagrebu odigrati svoju Gričku vješticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Logično da se otkazuje jer je stvarno cijela zemlja na nogama. Mi smo u toku rada na predstavi imali par proba nakon utakmice i to su bile jako zanimljive probe. Dobro da nije bilo kamera ovdje, jer je čisto slavlje oko nas, a i mi smo bili dosta veseli", rekao je glumac Janko Popović Volarić.

>> Nogometna groznica odgađa kulturu: Zbog sutrašnje utakmice pomaknute predstave i koncerti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkazuje se i program filmskog festivala u Travnom posvećen rođendanu profesora Baltazara.

"Sutra moramo bodrit naše Vatrene vjerujemo da i djeca bodre Vatrene i njihovi roditelji", poručila je Gorana Šojat, suradnica u marketingu u Kulturnom centru Travno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskom ionako vlada nogomet, pa mnogi ne bi ni primijetili da u zemlji sutra neće biti troje najvažnijih ljudi.

"Imat ćemo interesantnu situaciju u kojoj gospodin Vaso Brkić čuva Hrvatsku", smatra politički analitičar Žarko Puhovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je tako sutra na summitu u Bruxellesu, a premijer i predsjednik Sabora u Moskvi na utakmici. Državu će onda voditi netko od potpredsjednika Sabora iz Vladajuće većine. Ali to ipak neće biti Milijan Brkić. Hrvatskom sutra vlada vitez Željko Reiner.

>> Od početka SP-a Hrvati potrošili 12 milijardi kuna: Evo tko najviše profitira od nogometa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da to pitanje postavljate recimo prije 30 ili 50 godina možda bi to bilo drugačije, ali danas u vrijeme takvih mogućnosti elektroničke komunikacije ja vas uvjeravam da će oni u svakom trenutku znati što se ovdje događa i moći reagirati na bilo što", zaključio je potpredsjednik Sabora Željko Reiner.

I kad se ne igra tako važna nogometna utakmica sabornica nije nešto pretjerano popunjena. Saborski zastupnici sutra se nadaju da će s raspravom završiti prije nego utakmica počne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja vjerujem da nikom neće bit od interesa da se oduži za vrijeme utakmice i da ćemo svi navijati za naše". dodao je Reiner.

Komercijalnim letom prema Moskvi ujutro kreću premijer Plenković i predsjednik Sabora. Troškove puta će sami snositi, a utakmicu će gledati iz svečane lože. Na polufinale će u privatnom aranžmanu i ministri Pavić i Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam spremne kockice, neću vam sašiti nikakvo crveno odijelo, bit ću u ovakvom odijelu. Ako bude moguće stavit ću si nekakav šal dres", komentira Gordan Jandroković, predsjednik Sabora.

Dresove je danas s britanskom premijerkom Theresom May u Londonu razmijenio premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Premijer Plenković sutra putuje u Moskvu bodriti Vatrene: 'Nadam se pobjedi, to je povijesni dan'

"Football is going to Croatia. Jako se veselim i mislim da je to povijeni dan. Repriza onog velikog iskustva i polufinala iz 98. Ja se sada samo nadam pobjedi što se tiče Hrvatske", rekao je Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Dok Englezi dosađuju s mantrom 'It's coming home', Hrvati im poručuju da su oni upravo ti koji odlaze doma

Navala Hrvata na Rusiju je krenula, ondje ih se očekuje oko 15 tisuća. Sutra će po navijače doći najveći putnički zrakoplov koji je ikada sletio u Hrvatsku, Boeing 777 koji prima 457 putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo