DRŽAVNI TUŽITELJ NEMA MILOSTI: / Zatražio zatvor za Lionela Messija!

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Lionel Messi morat će na sud zbog porezne prijevare, a državni odvjetnik tražit će za Barceloninu zvijezdu 22 mjeseca zatvora.

8.10.2015.
16:42
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Sudac je odbacio takav zahtjeve, dozvolivši da se jedino Messijev otac Jorge bude osuđen na vremensku kaznu zatvora, ali Lionel će morati biti prisutan na suđenju.

Nije platio 4,1 milijun eura poreza

Messi prema optužnici, nije platio 4,1 milijun eura poreza na prihode između od prava na fotografije između 2007. i 2009. godine, koristeći off-shore kompanije u Belizeu i Urugvaju. Odvjetnici su zatražili da se optužbe protiv 28-godišnjeg Messija odbace, tvrdeći ga je igračev otac imao svu kontrolu sinovljevih financija. "Messi u životu nije proveo minutu proučavajući ugovore", tvrde njegovi odvjetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to ga ne amnestira, Messi će morati na sud, iako su on i otac uplatili porez u visini od pet milijuna eura prije dvije godine, kad je otkrivena cijela prevara.

Njegovom ocu Jorgeu prijeti 18 mjeseci zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi se javio navijačima

Dok ga čeka suđenje, Messi se oporavlja od ozljede koljena. Svojim navijačima je poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Korak po korak, radim i oporavljam se kako bih se vratio jači", napisao je Messi navijačima, a uoči kvalifikacija za SP 2018. i utakmica Argentine protiv Ekvadora i Paragvaja, koje će propustiti, dodao je: "Želio bih poslati velik zagrljaj i punu podršku suigračima iz reprezentacije"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo