Drama u Beogradu: Delije na kraju pjevale 'Za dobra stara vremena'

Vaterpolisti Juga nisu protiv Crvene Zvezde u Beogradu uspjeli uzeti četvrti naslov prvaka Europe. U dramatičnoj finalnoj utakmici domaćini su uz malu pomoć sudaca i kaos u bazenu slavili 8:7.

1.6.2013.
20:52
VOYO logo

CRVENA ZVEZDA: Šefik, S. RAšović, Rađen, Ivošević, Miličević, Pijetlović, Avramović, V. Rašović, Ranđelović, Vapenski, Prlainović, Stojčić, Draksimović

JUG: Bijač, Vranješ, Bošković, Janović, Joković, Azevedo, Marković, Bušlje, Karač, Dobud, Ivović, Macan, Pavlović. Nakon što je s minimalnih 8:7 pobijedio Partizan u polufinalu Final Foura, Jug je u zaglušujućoj atmosferi bazena na Banjici u finalu dobio još težeg protivnika - Crvenu Zvezdu koja je u polufinalu pobijedila Barcolenetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jug je u finalu poveo protiv Zvezde, ali domaćini nošeni publikom i blagom pomoći sudaca uspjeli su dvaput povesti u prve dvije četvrtine. Dubrovčani su do poluvremena ipak uspjeli izjednačiti na 3:3, a prava vaterpolska drama tek je slijedila.

Crvena Zvezda je u trećoj četvrtini povela s 5:3, ali Dubrovčani su minutu i pol prije kraja ove dionice uspjeli izjednačiti, a onda pogotkom trostrukog strijelca Janovića poveli sa 6:5. Nažalost, već u sljedećoj akciji Zvezda je izjednačila na 6:6 pa su tako momčadi i u zadnju dionicu ušle neriješenim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvezda je prva zabila gol u zadnjoj dionici i povela 7:6, a onda je sjajni Zvezdin vratar Šefik obranio četiri napada zaredom. Uspio je Jug izjednačiti dvije i pol minute prije kraja, ali odmah u sljedećem napadu Zvezda ponovno vodi sa 8:7, pogotkom Avramovića.

Četrdeset sekuundi prije kraja Jug ima napad za izjednačenje, trener Dubrovčana Veselin Đuho je pozvao minutu odmora. Ostale su 22 sekunde, Jug ima novi napad, ali gledatelji su zasuli bazen raznim predmetima, suci nisu sudili očiti prekršaj i Zvezda je u kaotičnoj završnici osvojila naslov prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivost na kraju, navijači Zvezde pjevali su pobjednicima pjesmu Novih Fosila 'Za ona dobra stara vremena'.

U utakmici za treće mjesto Barceloneta je pobijedila Partizan 11:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo