Evo zasto je 'hrvatska senzacija' zamalo promijenila drzavljanstvo

Jos je jednom najbolja hrvatska tenisacica Donna Vekic odbacila mogucnost da bi mogla promijeniti drzavljanstvo i u buducnosti zaigrati za Veliku Britaniju.

11.5.2014.
15:09
VOYO logo

Sedamnaestogodisnja Osjecanka nedavnim je trijumfom u Kuala Lumpuru postala najmlada osvajacica WTA naslova u posljednjih osam godina. Privukla je time ponovno paznju otockih medija buduci da posljednjih sest godina uglavnom zivi u Londonu, a trenira je britanski strucnjak David Felgate. I ranije je Donna odbacivala mogucnost promjene drzavljanstva, a ponovila je to i u nedjeljnom razgovoru za Daily Mail.

"Tesko mi je pricati o toj temi. Bilo je puno pitanja i mozda je prijasnjih godina i postojala sansa za promjenu drzavljanstva, ali sada vise definitivno ne postoji. Rodena sam i odrasla u Hrvatskoj, a mi smo veliki domoljubi iako mi je draga i ova zemlja", objasnila je 69. tenisacica svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opisala je potom i da su bolji uvjeti razlog zasto danas trenira u Londonu. Uvjeti koje ima u Osijeku su sramotni.

"Kod kuce je cesto vrlo hladno, a na terenima na kojima sam pocela igrati zna biti ledeno. Cak i danas kad se vratim u dvoranu u Osijeku, tamo je temperatura oko pet stupnjeva, nema nikakvog grijanja. Ljudi se doma cesto pitaju sto bismo mogli postici da imamo ovakve objekte u Hrvatskoj, ali treba uzeti u obzir i posebnu glad koju mi imamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/M0p2xWGy18Y

Objasnila je Donna i kako se tako mlada snalazi s brojnim putovanjima i konstantnim izbivanjima od kuce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjecam se starom jer sam vec toliko toga prosla. Znam da treba raditi, ali ima laksih i tezih dana. Vazno je imati vrijeme kada se mozes opustiti i ne misliti samo na tenis. Na putovanja se naviknes, a ja osobno volim obici mjesta na koja putujem. Koristim vrijeme i za ucenje, ali iskreno, knjige cesto ostanu u koferu".

Za kraj je o Donni nekoliko rijeci rekao i njezin trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donna je mozda i veci projekt od Tima Henmana s kojim sam radio i priznajem da imam osjecaj da s njom moram nesto dokazati. Donna ima dobar servis i forhend, ali mozda su joj najveca snaga glava i srce. Uvijek sam bio realan, ali nakon ovoga sto je napravila nedavno, rekao bih da moze biti Top 10 igracica. U radu s njom mi vjerojatno pomaze cinjenica da sam imao kcer tinejdzerku, pa sam prosao to iskustvo", rekao je Felgate.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo