UNOSAN UGOVOR / Don Capello pronašao novi angažman

Image
Foto: PIXSELL

"Danas smo odlučili imenovati Capella našim izbornikom", izjavio je Nikita Simonyan, potpredsjednik ruskog Saveza. Očekujemo ga uskoro u Moskvi da razradimo zadnje pojedinosti njegovog ugovora prije potpisivanja, dodao je.

16.7.2012.
14:00
PIXSELL
VOYO logo

Talijanski trener FabioCapello, bivši izbornik Engleske, preuzeo je kormilo ruske nogometne reprezentacije i glavni mu je zadatak odvesti rusku reprezentaciju na svjetsko prvenstvo 2014., objavio je u ponedjeljak Ruski nogometni savez.

"Danas smo odlučili imenovati Capella našim izbornikom", izjavio je NikitaSimonyan, potpredsjednik Saveza. Očekujemo ga uskoro u Moskvi da razradimo zadnje pojedinosti njegovog ugovora prije potpisivanja, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijan koji je na mjestu izbornika naslijedio Nizozemca DickaAdvocaata trebao bi godišnje dobivati šest milijuna eura, piše ruski dnevnik "Sport Express".

Prema istom izvoru, 66-godišnji Capello, koji je prošli tjedan bio u Moskvi na pregovorima, pristao je uzeti ruske pomoćnike. Igor Šalimov i Dmitrij Aleničev, koji su igrali u Italiji i dobro govore talijanski, najizgledniji su kandidati za pomoćnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fabio Capello, koji je vodio klubove Milan, Romu, Juventus i Real Madrid, preuzeo je englesku reprezentaciju 2007. te ju je na SP 2010 odveo do četvrtfinala prije nego je s njom prošao kvalifikacije za Euro 2012.

No, u veljači je podnio ostavku nakon što je Engleski nogometni savez odlučio oduzeti kapetansku vrpcu JohnuTerryju koji je optužen za rasistički ispad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija, koju su smatrali favoritom skupine A na Euru, ispala je u prvom krugu nakon iznenađujućeg poraza od Grčke 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo