DOMINACIJA SE NASTAVLJA: / Braća Sinković uvjerljivo u polufinale

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl
3.9.2015.
12:58
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

Bio je to drugi izlazak na regatno polje i druga pobjeda braće Sinković u Francuskoj koji su nakon osvojenog prvog mjesta u kvalifikacijskoj utrci dominaciju u konkurenciji dvojaca dokazali i u četvrtfinalu u kojem su još jednom potvrdili da su spremni obraniti titulu svjetskih prvaka osvojenu prošle godine u Amsterdamu.

Opet uvjerljivi

U prvoj četvrtfinalnoj utrci Martin i Valent su vodili od početka do kraja i s vremenom 6:18,48 uvjerljivo su osvojili prvo mjesto ispred čamaca Kube kojeg su pretekli za gotovo dvije sekunde te Azerbajdžana koji su također izborili plasman u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Sinković su već 14 mjeseci bez poraza. Osim pobjede na SP prošle godine u Amsterdamu, Sinkovići su pobijedili i na sve četiri regate Svjetskog kupa na kojima su nastupili, po dvije prošle i ove godine, a njihova je dominacija započela je upravo u Aiguebeletteu u francuskim Alpama u lipnju prošle godine. Utrke polufinala na rasporedu su u petak, 4. rujna, od 10.37 sati.

Radonić u B finalu

Toliko uspješan nije bio Luka Radonić, on će veslati će u B finalu lakih samaca nakon što je u četvrtak osvojio peto mjesto u svojoj polufinalnoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski veslač je snažno krenuo u utrku, ali nije uspio dugo izdržati u tempu koji je nametnuo. Na kraju je Luka Radonić (7:11.100) za pobjednikom svoje skupine Slovencem Rajkom Hrvatom (7:02.720) zaostao nešto više od osam sekundi. Uz Slovenca u A finale su se plasirali Srbin Miloš Stanojević i Amnerikanac Nicholas Trojan, dok je za njega razočaravajuće četvrto mjesto, koje vodi u B finale, osvojio aktualni svjetski prvak i vlasnik najboljeg vremena, Talijan Marcello Miani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo