'najteži turnir karijere' / Đoković nakon pobjede: 'Pokušavam se uštipnuti... Sanjaj veliko, sve je moguće'

Image
Foto: AP Images

U govoru nakon osvajanja naslova obratio i protivniku Tsitsipasu koji je od Đokovića izgubio: 'Večeras niste imali sreće. Imate puno vremena, puno više od mene, ovo nije vaše posljednje Grand Slam finale'

29.1.2023.
13:32
AP Images
VOYO logo

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je prvi grand slam turnir sezone Australian Open pobjedom u finalu u Melbourneu Grka Stefanosa Tsitsipasa s 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5).

Đoković se obratio nakon pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo su me dirnule riječi Stefanosa Tsitsipasa. Hvala vam puno na poštovanju i lijepim riječima. Obojica bismo se složili da smo suparnici na terenu, ali to ne znači da ne trebamo poštovati jedni druge i uvažavati trud svakog protivnika. Cijenim vaš trud, večeras niste imali sreće. Imate puno vremena, puno više od mene, ovo nije vaše posljednje Grand Slam finale. Završio bih komentarom o Grčkoj i Srbiji. Mi smo dvije relativno male zemlje bez teniske tradicije. Nismo imali previše igrača na koje bismo se mogli ugledati, tako da je poruka za svakog mladog tenisača: 'Sanjaj veliko, sve je moguće'. Ne dopustite nikome da vam oduzme snove, odakle god dolazili. Što više poteškoća imate u djetinjstvu, postajete jači. Stefanos i ja smo dokaz za to."

Potom je govorio o doživljaju svoje obibtelji. "Kakvo je ovo putovanje bilo za moju obitelj i mene. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, znam da me svi tolerirate, moje najgore strane i znajte da cijenim ljubav i podršku koju dobivam. Ovaj trofej je tvoj koliko i moj. Hvala vam iz dubine duše i srca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da je ovo bio najzahtjevniji turnir na kojem je igrao, da postoji razlog zašto igra svoj najbolji tenis u Australiji, ispred legendarnog Roda Lavera.

"Pokušavam se uštipnuti, proživjeti ove trenutke. Samo moj tim i obitelj znaju kroz što smo prošli proteklih tjedana i ovo je najveća pobjeda u mom životu", rekao j eĐoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo