DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: / Eduardova ozljeda i danas nam ledi krv u žilama

Image

Prije osam godina, 23. veljače 2008.

23.2.2016.
17:27
VOYO logo

Nesretnom Duduu kosti su popucale kao grančice, stopalo se prelomilo pod čudnim kutem u odnosu na ostatak noge. Prizor je to koji nećemo zaboraviti, iako je od spomenutog događaja prošlo gotovo cijelo desetljeće.

Brza reakcija fizioterapeuta spasila mu karijeru

Brza reakcija Arsenalovog fizioterapeuta, spasila je vjerojatno Eduardovu karijeru. Uslijedila je operacija i jednogodišnji oporavak. Eduardov krvnik Taylor zaradio je tek tri utakmice kazne, iako je trener "topnika" Arsene Wenger tražio doživotnu suspenziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što takav igrač radi na nogometnom terenu, on više ne smije igrati nogomet. Sezona je za Eduarda gotova, a ozljeda je vrlo ozbiljna. Taj prekrišaj bio je čista katastrofa", govorio je šokirani Wenger nakon dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sky Sports nije želio prikazati snimku

Zbog jačine bolova, Eduardu je ubrizgan morfij, a pomoć mu se pružala na terenu čak sedam minuta. Cesc FAbregas, koji se prvi zatekao do nesretnog Eduarda, u nevjerici se uhvatio za glavu i počeo zapomagati na terenu.

Sky Sports iz poštovanja prema ozlijeđenom igraču nije htio pokazati snimku ozljede. Taylor je ispričavao napadaču hrvatske reprezentacije, posjetio ga čak i u bolnici, a tvrdio je kako u njegovom startu nije bilo nikakve namjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dudu se vratio na teren 16. veljače sljedeće godine. Emirates ga je dočekao ovacijama, ali Brazilac više nije bio tako ubojit. Ostvario je vrlo solidnu karijeru, još sezonu proveo u Wengerovom momčadi, da bi se preselio u ukrajinski Šahtar i tamo, uz jednogodišnji izletu u brazilski Flamengo, ostao do danas.

Drugi najbolji strijelac za Hrvatsku

Za igrača koji je postigao puno važnih golova za Dinamo i Hrvatsku, gdje je postao drugi najbolji strijelac u povijesti Vatrenih, bile su zacrtane i veće svjetske pozornice od one u Šahtaru, međutim Taylorov start preusmjerio je Eduardovu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo