Dodigov užas u Australiji: 'Mislio sam da ću umrijeti'

Hrvatski tenisač Ivan Dodig predao je susret 2. kola Australian Opena bosansko-hercegovačkom igraču Damiru Džumhuru pri vodstvu 2:1 u setovima i zaostatku 1:4.

15.1.2014.
8:51
VOYO logo

Dodig je prvih sat i pol igrao dobar tenis i činilo se da će lakoćom izboriti 3. kolo prvog Grand Slam turnira sezone.

"Danas, 30 minuta nakon meča ja nisam mogao stati na noge. Deset je ljudi stajalo oko mene kako bi mi pomoglo. Pomislio sam čak i da bih mogao umrijeti", rekao je Dodig, koji je igrao od 11 sati po australskom vremenu, na terenu broj 13 koji nema nimalo zaštite od sunca, po temperaturi i do 40 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je vrijeme da netko sasluša glas nas igrača. Smatram da je moguće napraviti rupu od recimo 13 do 16 sati, samo da prođe onaj najgori period vrućina. Svjetla na terenima postoje, a televizije bi se trebale prilagoditi. Svi možemo i svi bi radije igrali večernje mečeve", rekao je Međugorac nakon "poraza".

"Kada netko poput Dodiga, nevjerojatno kompetitivnog igrača, preda susret jer je iscrpljen, onda zaista možete vjerovati da je na terenima pakleno", rekao je izbornik britanske Davis Cup reprezentacije Leon Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu su zato u parovima upisali Marin Draganja i Mate Pavić, koji su sa 7:6(0), 6:3 bili bolji od francuske kombinacije Marc Gicquel / Benoit Paire. Napravili su jedan break iz četiri ponuđene prilike, dok su pritom spasili tri break-lopte. U drugom će kolu Draganja i Pavić biti na velikom ispitu protiv osmih nositelja, kanadsko-srpske kombinacije, Daniela Nestora / Nenada Zimonjića.

Spomenimo i da je Ivo Karlović poražen u paru Poljakom Tomaszom Bednarekom od poljske kombinacije Mariusz Fyrstenberg / Marcin Matkowski sa 7:5, 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske tenisačice polučile su malo bolji uspjeh u parskoj nego li prije nekoliko dana u pojedinačnoj konkurenciji prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena.

Tri su naše predstavnice izlazile u noći s utorka na srijedu na pakleno vruće terene Australian Opena, a slavila je jedino Mirjana Lučić-Baroni. Naša je predstavnica zaigrala u paru s Njemicom Anna-Lenom Grönefeld, a njih su dvije slavile protiv domaće kombinacije Azre Hadzic / Jessice Moore sa 6-3, 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučić-Baroni i Grönefeld nisu imale nikakvih problema s domaćim predstavnicama, koje su u konačnici riješile za 63 minute. U drugom će kolu igrati protiv pobjednica dvoboja između Eugenie Bouchard / Vjere Duševine i Valerije Solovjeve / Eline Svitoline.

Uspjeh protiv domaće kombinacije nije imala Darija Jurak, koja je nastupila u paru sa Slovenkom Andrejom Klepač. Njih su dvije poražene protiv Monique Adamczak i Olivije Rogowske sa 6-3, 7-6(2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna Vekić je sa svojom partnericom Bojanom Jovanovski uzela svega jedan gem španjolsko-kazahstanskoj kombinaciji Anabeli Medini Garrigues i Jaroslavi Švedovoj. Bilo je 6-0, 6-1 za iskusnu kombinaciju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo