NASTUPIO U FINALU / Đurković sedmi s malokalibarskom puškom

Image
Foto: AP

Hrvatski strijelac Bojan Đurković prošao je kvalifikacije te u finalu discipline malokalibarska puška 50 metara osvojio sedmo mjesto na Olimpijskim igrama u Londonu. Hrvatski bacač kugle Nedžad Mulabegović nije prošao kvalifikacije.

3.8.2012.
12:29
AP
VOYO logo

Hrvatski predstavnik je u kvalifikacijama discipline malokalibarska puška 50 metara podijelio četvrtu poziciji s još osmoricom strijelaca koji su imali po 595 pogodaka, te je s njima morao u raspucavanje za preostalih pet pozicija u finalu.

U dodatnih pet metaka Bojan Đurković je ostvario rezultat of 51.6 krugova što ga je svrstalo na peto mjesto u raspucavanju, odnosno na osmo ukupno, posljednje koje vodi u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu se hrvatski predstavnik pomaknuo za jednu poziciju te ostvario ukupno sedmi rezultat u disciplini malokalibarska puška 50 metara.

Najbolji u kvalifikacijama i finalu bio je Bjelorus Sergej Martinov s ukupno 705.5 pogodaka, što je novi svjetski rekord. Drugo mjesto zauzeo je Belgijac Lionel Cox sa 701.2 pogodaka, dok je brončanu medalju osvojio slovenski veteran Rajmond Debevec (701) zaostavši tek 0.2 pogotka za srebrnim Belgijcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo