Srbija slavi! Čudesan preokret Novaka Đokovića

Srbijanski tenisač Novak Đoković osvojio je svoj šesti ovosezonski ATP turnir, treći iz serije Masters 1000, koji se ovoga tjedna igrao u predgrađu Pariza – Bercyju.

3.11.2013.
17:32
VOYO logo

Đoković je po 11. put u karijeri slavio protiv Španjolca Davida Ferrera, branitelja naslova, ovoga puta sa 7:5, 7:5.

Bio je to uistinu čudan susret sa po dva identična preokreta u oba seta. Naime, Ferrer je i u prvoj i u drugoj dionici imao vodstvo 5:3, servirao kod 5:4 za set, ali je u oba navrata Đoković nanizao četiri gema uzastopno, ne dozvolivši pritom Španjolcu nijednu set-loptu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to 16. osvojeni turnir iz serije Masters 1000 za Đokovića, koji je sada na četvrtom mjestu svih vremena s jednim turnirom manje od Andrea Agassija. Vodeći je na toj ljestvici Rafael Nadal s 26 naslova, dok je drugi Roger Federer s 21.

Recimo i da je ovo bila prva pobjeda Đokovića nad Ferrerom u dvoranskim uvjetima. U prethodna je dva meča, oba puta na završnom ATP Finalsu, slavio Španjolac s 2:0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo i da su naslov u konkurenciji parova uzeli Bob i Mike Bryan, koji su sa 6:3, 6:3 slavili protiv austrijsko-brazilske kombinacije Alexandera Peye i Brune Soaresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo