Đoković razbio Ferera za četvrto finale Melburna

Branilac titule je prepustio samo pet gemova Špancu Davidu Fereru

24.1.2013.
11:13
VOYO logo

Najbolji teniser sveta plasirao se u finale Australijan opena, pošto je ubedljivo savladao Španca Davida Ferera u tri seta - 6:2, 6:2, 6:1.

U drugom polufinalu sastaju se Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Marej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo 15. međusobni duel dva tenisera, a Đoković sada ima deset pobeda. Prošle godine srpski teniser je u četvrtfinalu savladao Ferera sa 6:4, 7:6, 6:1, a 2008. je u istoj rundi trijumfovao sa 6:0, 6:3, 7:5.

Đoković je poveo sa 1:0 u setovima posle samo 26 minuta. Španac je bio ravnopravan rival samo do petog gema kada je prepustio servis srpskom teniseru koji je do kraja ovog dela igre još jednom napravio brejk za ubedljivih 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična situacija viđena je i u nastavku meča. Trostruki osvajač Melburna je nastavio da "melje" protivnika koji nije imao rešenja za njegovu igru.

Sa dva brejka Đoković rešava drugi set u svoju korist, a novim brejkom na početku trećeg seta resave pitanje pobednika, pošto Španac nije imao nikakve šanse za prokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odavno srpski teniser nije ovako ubedljivo stigao do finala jednog Gren slema, a ako ponovi današnju partiju nema sumnje da će po četvrti put u karijeri podignuti pehar nameljen pobedniku Otvorenog prvenstva Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo