Đoković preko Berdiha do polufinala Melburna

Prvi reket sveta je savladao Čeha Berdiha sa 6:1, 4:6, 6:1, 6:4

22.1.2013.
12:20
VOYO logo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 3:1 (6:1, 4:6, 6:1, 6:4).

Protivnik Đokoviću u polufinalu turnira u Melburnu biće David Ferer. Trenutno peti teniser sveta trijumfovao je u španskom derbiju protiv Nikolasa Almagra posle velike borbe u pet setova (4:6, 4:6, 7:5, 7:6, 6:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posle maratonskog duela u osmini finala sa Stanislasom Vavrinkom, branilac titule pružio je ubedljivu partiju protiv Berdiha koji je uspeo da ga pobedi samo na Vimbldonu 2010. godine.

Novak je ovim trijumfom sebi obezbedio još najmanje dva meseca na vrhu ATP liste, pošto jedini igrač koji može da ga ugrozi, Švajcarac Rodžer Federer, u narednom periodu brani titule u Roterdamu, Dubajiu i Indijan Velsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je ubedljivo rešio prvi set u svoju korist prepustivši protivniku samo jedan gem.

U drugom setu Čeh je zaigrao dosta bolje, odmah je napravio brejk i tu prednost nije ispuštao. Imao je Novak priliku da vrati servis, ali u desetom gemu nije iskoristio čak četiri brejk prlike. Berdih je usepo da se odbrani i izjednači u setovima - 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubitak seta kao da je razljutio najboljeg tenisera planete. Brzo je Đoković stekao dva brejka i rutinski rešio set u svoju korist sa ubedljivih 6:1.

Četrvti deo igre takođe je pripao srpskom asu koji je u trećem gemu stekao olučujući brejk za konačnu pobedu i 11. uzastopno polufinale nekog Gren slem turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo