Večer za pamćenje: Đoković pokazao Nadalu tko je kralj!

Na uvjerljiv je način srpski tenisač Novak Đoković obranio naslov na ATP Finalsu u Londonu. U finalu je sa 6-3, 6-4 nakon jednog sata i 36 minuta igre savladao Rafaela Nadala...

11.11.2013.
23:25
VOYO logo

Bio je to ogled dvaju najboljih tenisača svijeta u kojem je drugoplasirani Đoković ostvario 17. pobjedu u međusobnim mečevima protiv svjetskog broja 1. Nadal je i dalje uspješniji s 22 pobjede, a ovogodišnji je međusobni omjer izjednačen na 3-3.

Đoković je u londonskoj O2 Areni do naslova došao s pet pobjeda u isto toliko mečeva. Nadal je uspio spasiti dvije meč-lopte, jednu na svoj, jednu na Đokovićev servis, ali ne i treću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu Nole je sjajno krenuo, poveo 3-0, da bi Španjolac uspio uzvratiti istom mjerom i izjednačiti na 3-3. Novi je break Đoković napravio u osmom gemu kod vodstva 4-3 i potom odservirao za set. U drugom je setu Đoković oduzeo servis Španjolcu u trećem gemu i uspio stečeni break prednosti sačuvati.

Đokoviću je ostvarena pobjeda bila 22. uzastopna, a njome je došao do trećeg naslova na ATP Finalsu (2008. i 2012.). Nadal je bez naslova na završnom turniru osmorice najboljih, a ovo mu je drugi poraz u finalu (2010. je izgubio od Federera).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/xrshHNGrRfc

Španjolski tenisači Fernando Verdasco i David Marrero pobjednici su igre parova na završnom turniru godine, ATP World Tour Finalsu u Londonu. Par koji je u polufinalu izbacio Hrvata Ivana Dodiga i njegovog partnera, Brazilca Marcela Mela, u finalu je savladao najbolji svjetski par, američku braću blizance Boba i Mikea Bryana sa 7-5, 6-7(3), 10-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marrero i Verdasco postali su tako treći španjolski par koji je osvajao naslov pobjednika na ATP Finalsu. Prethodno je to uspjelo Juanu Gisbertu i Manuelu Orantesu (1975.), te Marcelu Granollersu i Marcu Lopezu (2012.).

Braća Bryan su naslov pobjednika na ATP Finalsu osvajala 2003., 2004. i 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike