Nova poslastica Dokovica: Balkanski tulum u Rimu

Poznata su tri od cetiri polufinalista velikog turnira u Rimu. Novak Dokovic svladao je Davida Ferrera i otisao u polufinale gdje ce igrati protiv Kanadanina crnogorskih korijena Milosa Raonica.

16.5.2014.
19:59
VOYO logo

U prvoj od dvije poslastice danasnjeg programa turnira u Rimu Novak Dokovic je nakon veliko borbe i vise od dva i pol sata igre svladao Davida Ferrera i osigurao mjesto u polufinalu.

Protiv Ferrera je imao samo jednu pobjedu na zemljanoj podlozi u dosadasnjim susretima, no u Rimu je bio dobar, posebno u trecem setu, te je slavio sa 7:5, 4:6, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set otisao je na stranu Dokovica nakon sto je Ferrer potpuno izgubio koncentraciju na svom servisu u zavrsnici seta i kod 6-5 dozvolio Dokovicu 0-40, a on takvu priliku ne propusta. Drugi set donio je povratak Ferrera i break u sedmom gemu te se otislo u odlucujuci treci set.

Kljucni trenutak dogodio se u osmom gemu kada je Ferrer dao Dokovicu dvije break prilike i izgubio servis. Na servisu za mec Dokovic je kod 40-30 napravio dvostruku servis pogresku, no drugu mec loptu je iskoristio i otisao u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivnik u polufinalu bit ce mu Kanadanin kojeg trenira Ivan Ljubicic, Milos Raonic, koji je takoder u tri seta, ali ipak nesto lakse, bio bolji od Francuza Jeremyja Chardyja.

U polufinalu je i Bugarin Grigor Dimitrov nakon sto mu je Tommy Haas predao mec poslije zavrsetka prvog seta koji je zavrsio sa 6-2 za Dimitrova. Njemu ce protivnik biti Rafael Nadal ili Andy Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Cilic ipak nece igrati u polufinalu konkurencije parova na ATP turniru u Rimu. U cetvrtfinalu je u paru sa Santiagom Gonzalezom zaustavljen od Grigora Dimitrova i Lukasa Rosola.

Cilic i Gonzalez propustili su veliku priliku za prolaz u polufinale Rima, u mecu protiv Grigora Dimitrova i Lukasa Rosola nisu bili bez sansi, medutim te svoje prilike nisu iskoristili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set uzela je hrvatsko-meksicka kombinacija i u drugom setu imala je veliku priliku kod 3-3 kada su izborene tri break lopte, medutim ostale su neiskoristene sto Dimitrov i Rosol kaznjavaju u zavrsnici seta.

Otislo se u treci set gdje Bugarin i Ceh imaju vise mirnoce u zavrsnici i s 10-8 vrlo izjednacen dvoboj odvode na svoju stranu. U polufinalu ce igrati protiv Robina Haasea i Feliciana Lopeza. Grigor Dimitrov (Bugarska, 12) - Tommy Haas (Njemacka, 15) 6-2 predaja Haas Milos Raonic (Kanada, 8) - Jeremy Chardy (Francuska) 6-3, 5-7, 6-2 Novak Dokovic (Srbija, 2) - David Ferrer (Spanjolska, 5) 7-5, 4-6, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo