Student se sprdao s posramljenom 'legendom' i postao hit

Jedna je mladi zaposlenik australske knjižnice postao hit u lokalnim medijima i na društvenim mrežama nakon što je ismijao američkog prevaranta, umirovljenog biciklista Lancea Armstronga.

21.1.2013.
10:43
VOYO logo

Student koji povremeno radi u knjižnici Manly Library u Sydneyju izvjesio je na ulazu natpis na kojem je pisalo: ''Sve knjige o Lanceu Armstrongu, uključujući 'Lance Armstrong: Slike prvaka', 'Program treninga Lancea Armstronga' i 'Lance Armstrong: najveći svjetski šampion', uskoro će biti prebačene u odjel znanstvene fantastike''.

Nakon što se šala probila u medije, natpis je uklonjen, a ravnateljica spomenute knjižnice Wendy Ford je izjavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladić je mislio da će to biti smiješno. Nije imao pojma da će to izazvati tisuće komentara na Twitteru i da će se probiti u europske i američke medije."

Neimenovani student će se sada morati suočiti i s internim disciplinskim postupkom, ali zbog šale ipak neće biti otpušten. Kako bi riješila sve nedoumice, Ford je dodala da knjige o Armstrongu ne mogu biti premještene u drugi odjel bez naputka vrhovnog australskog tijela koje upravlja knjižnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armstrong je, podsjetimo, u prošlotjednom intervjuu poznatoj voditeljici Oprah Winfrey priznao da je svih sedam naslova na Tour de Franceu osvojio dopingiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo