DIVAC U KUĆI SLAVNIH: / Pojavio se u društvu Hrvata i pojasnio svima: 'Rat i mržnja htjeli su nas rastaviti, ali mi smo obitelj'

Image
Foto: Profimedia

U 16 sezona u NBA ligi igrao je za Lakerse, Charlottu i Sacramento

7.9.2019.
15:40
Profimedia
VOYO logo

Legendarni srpski košarkaš VladeDivac postao je član Kuće slavnih. Na ceremoniji u Springfieldu simbolično ga je uveo JerryWest, koji ga je 1989. doveo u LA Lakerse čime je postao jedan od prvih Europljana u NBA ligi. Divac je povodom toga održao dosta emotivan govor u kojem se dotakao i Balkana.

"Mi s Balkana smo kao disfunkcionalna obitelj. Možemo se svađati i pobiti, ali na kraju, mi smo obitelj. Za mene, košarka je uvijek bila ljubav. Usprkos politici, ratu i mržnji kojom su htjeli da nas rasture, nisu uspeli. Nisu znali da je naša ljubav jača od sve mržnje koju nam probali usaditi", rekao je te se zahvalio suigračima i trenerima u svim klubovima, a posebno svojoj supruzi Ani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprotno od sebičnosti

"Košarka je sve suprotno od sebičnosti, košarka je povezana s davanjem, dijeljenjem, brigom za druge", zaključio je Vlade Divac.

U 16 sezona u NBA ligi igrao je za Lakerse, Charlottu i Sacramento. Karijeru u NBA ligi završio je s preko 13.000 postignutih poena, 3.000 asistencija i 1.500 blokada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Divac trenutačno obavlja funkciju generalnog menadžera Sacramenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo