Sreća pomazila i modre i bijele / Dinamo za Ligu prvaka protiv Albanaca, Hajduk za Europsku ligu protiv češkog Slovana

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo je izbjegao Partizan, Malmö, Maccabi i Astanu te će protiv albanskog prvaka probati izboriti nastup u natjecanju po skupinama Lige prvaka

7.8.2015.
13:00
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski prvak, zagrebački Dinamo u posljednjem će, 4. pretkolu nogometne Lige prvaka igrati protiv albanskog predstavnika Skenderbeua, odlučeno je na ždrijebu u petak u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Ždrijeb je 'pomazi' zagrebački klub i dodijelio mu najlakšeg protivnika kojeg su svi i priželjkivali. Mogao je izvući još Partizan, Malmö, Maccabi iz Tel Aviva i Astanu iz Kazahstana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica igrat će se 18. ili 19. kolovoza u Elbasanu, a uzvrat u Zagrebu je na programu 25. ili 26. kolovoza.

Ukupni pobjednik dvoboja Dinamo - Skenderbeu izborit će nastup u natjecanju po skupinama Lige prvaka, dok će poraženi igrati u nekoj od skupina Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov suparnik iz Korcea osvojio je posljednjih pet naslova prvaka Albanije.

Klub s jugoistoka Albanije ukupno je u svojoj 106-godišnjoj povijesti osvojio šest naslova državnog prvaka, prvoga davne 1933. godine, nakon čega je uslijedilo 78 godina "suše" prije osvajanja drugog. No, nakon što je dužnost predsjednika kluba 2010. godine preuzeo Agim Zeqo, u upravu je ušlo nekoliko najbogatijih albanskih biznismena i Skenderbeu je započeo svoju dominaciju u Albaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. pretkolu Lige prvaka Skenderbeu je izbacio prvaka Sjeverne Irske Crusaderse, u prvoj utakmici na svom terenu slavio je sa 4-1, dok je u uzvratu izgubio sa 2-3, da bi u 3. pretkolu izbacio armenski Milsami sa dva puta po 2-0.

Protiv Crusadersa Skenderbeu je domaću utakmicu igrao na svom stadionu u Korceu, dok je protiv Milsamija bio domaćin u Elbasanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te četiri utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka bile su jedine službene utakmice Skenderbeua ove sezone jer albansko prvenstvo počinje tek 22. kolovoza.

Hajduk protiv Slovana iz Libereca

Hrvatski predstavnik u posljednjem će, 4. pretkolu nogometne Europske lige, splitski Hajduk igrat će protiv češkog kluba Slovana iz Libereca, odlučeno je na ždrijebu u petak u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica igrat će se 20. kolovoza u Liberecu, dok je uzvrat na programu tjedan dana kasnije u Splitu.

Hajduk je do 4. pretkola stigao preko estonske Sillamae, slovenskog Kopera i norveškog Stromsgodseta, dok se Slovan u natjecanje uključio u 3. pretkolu u kojem je bio bolji od izraelskog Hapoela iz Kiryat Shmone. Slovan je protiv Hapoela bio bolji u oba susreta, u prvom u Liberecu sa 2-1, a u uzvratu s uvjerljivih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni pobjednik susreta Hajduk - Slovan igrat će u natjecanju po skupinama Europske lige, dok će poraženi završiti sudjelovanje u eurokupovima.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo