TRI POGOTKA ZA TRI BODA / Dinamo slavio u Temišvaru

Image

U 2. kolu EL hrvatski prvak svladao je 3-0 u Rumunjskoj Temišvar i vratio izglede za "prezimljavanje" u Europi. U drugom susretu A skupine Anderlecht i Ajax odigrali 1-1.

1.10.2009.
21:10
VOYO logo

U susretu drugog kola A skupine Europske nogometne lige Dinamo je na gostovanju u Rumunjskoj pobijedio Temišvar 3:0 i upisao prvu pobjedu u skupini. Tako je u najboljoj predstavi ove sezone Dinamo je deklasirao Temišvar i ponovo otvorio svoje izglede za "prezimljavanje" u Europi.

Dinamo nije mogao poželjeti bolje otvaranje utakmice. Modri su već u osmoj minuti došli do vodstva. Sivonjić je probio lijevu stranu, obrana Temišvara je loše reagirala i odbila loptu na rub kaznenog prostora, a na nju je natrčao Badelj. Lopta je na putu do gola pogodila Etta i malo promjenila smjer i prevarila Pantilimona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute kasnije moglo je biti i 2:0, no sjajan udarac Sivonjića s ruba kaznenog prostora još bolje je obranio rumunjski vratar. Prvu pravu priliku domaćin je imao u 19. minuti kada je Ionescu iz slobodnog udarca pokušao iznenaditi Lončarića, no Dinamova "jedinica" je bila budna. Badelj je zaprijetio rumunjskim vratima i u 24. minuti no njegov udarac s 20-tak metara Pantilimon je zaustavio. Najbolju priliku Temišvar je imao u 32. minuta kada je Lovren na centru izgubio loptu, a Arman Karamyan je dugačkom dijagonalom uposlio Gogu koji je sam izbio ispred Lončarića. Međutim, Dinamov vratar još jednom je sjajno reagirao i spasio siguran pogodak.

U nastavku utakmice rumunjski trener Ioan Ovidiu Sabau je gurnuo u igru još jednog napadača, Kostarikanca Winstona Parksa i Temišvar je zaigrao daleko agresivnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Dinamo je sjajno odgovorio na pritisak domaćina. Postigao je drugi pogodak u 52. minuti. Sammir je zatresao mrežu sa desetak metara na povratnu loptu Badelja koji je probio lijevu stranu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Dinamo je razriješio u 59. minuti kada je Morales ukrao loptu rumunjskoj obrani, sjurio se po desnoj strani i udarcem po zemlji svladao vratara. Do konca utakmice Dinamo je mogao postići još koji pogodak, no rezultat se više nije mijenjao.

U drugom susretu iz skupine Anderlecht i Ajax su u Bruxellesu odigrali 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva kola na ljestvici vodi Anderlecht sa četiri boda, Dinamo je drugi s tri boda, Ajax ima dva boda, a Temišvar je na začelju s jednim bodom.

U susretu trećeg kola, 22. listopada Dinamo gostuje u Amsterdamu protiv Ajaxa, dok Temišvar dočekuje Anderlecht.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo