[FOTO] DINAMO - CSKA 3:1: / Moćne plave trupe pregazile Ruse i potvrdile 1. mjesto u grupi; Utakmicu presjekla eksplozija u istočnom dijelu grada

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nogometaši Dinama potvrdili su prvo mjesto u grupi K pobjedom nad CSKA

10.12.2020.
22:52
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

DINAMO - CSKA 3:1

ZAGREB. Stadion Maksimir - bez gledatelja; Sudac: Tiago Martins (Portugal);

Strijelac: 1:0 Gvardiol (28), 2:0 Oršić (41), 3:0 Kastrati (75), 3:1 Bistrović (76)

Žutikartoni: Gavranović, Franjić / Obljakov, Vasin, Gaič

Crveni kartoni:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković - Moharrami, Theophile-Catherine, Gvardiol, Leovac (od 21. Perić) - Jakić, Ademi (od 35. Franjić) - Kastrati, Majer (od 79. Tolić), Oršić (od 78. Ćuže) - Gavranović (od 80. Atiemwen)

CSKA: Akinfejev - Maradišvili, Divejev (od 81. Karpov), Vasin, Šenikov (od 71. Gaič) - Obljakov, Bistrović - Zajnutidnov, Ahmetov (od 63. Tiknizijan), Sigurdsson - Škurin (od 63. Čalov)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

U posljednjem kolu skupine K nogometne Europske lige Dinamo je u četvrtak navečer kao domaćin u Maksimiru svladao CSKA iz Moskve bez Nikole Vlašića koji je dobio poštedu zbog odmora s 3:1 (2:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
[VIDEO] HRVAT JE 'UKRAO' DINAMU VELIKI REKORD: /

Modri za dlaku nisu ušli u povijest Europske lige

Image
[VIDEO] HRVAT JE 'UKRAO' DINAMU VELIKI REKORD: /

Modri za dlaku nisu ušli u povijest Europske lige

Galerija

Strijelci za Dinamo bili su Gvardiol u 28., Oršić u 41. i Kastrati u 75. minuti, dok je Kristijan Bistrović u 77. minuti smanjio na konačnih 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak je imao priliku postati jedini klub u povijesti Lige prvaka i Europske lige, otkako se igraju u sadašnjim formatima, koji je skupinu okončao bez primljenog pogotka. Nažalost, Modre je na putu do rekorda zaustavio upravo Hrvat, čime je Dinamo primio gol nakon 526 minuta igre...

No, i 9-1 nakon završetka natjecanja po skupinama nije loše. Dapače. Inače, u prvom poluvremenu se iz istočnog dijela grada čula jaka eksplozija, koja je presjekla i utakmicu. Komentator na Areni Sport koji je komentirao dvoboj Ivica Blažičko naglasio je kako se čula eksplozija, i kako se nada da ništa nije ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, tijekom prvog dijela iznad stadiona se vidjela signalna raketa koja je vjerojatno došla iz vana. Da, nešto se čudno događalo za vrijeme utakmice u Maksimiru. Do pisanja ovog izvještaja nismo ništa doznali, niti su se pojavile ikakve informacije o navedenom...

Dinamo je i prije dvoboja protiv CSKA osigurao prvo mjesto u skupini

Inače, Dinamo je i prije dvoboja protiv CSKA osigurao prvo mjesto u skupini, dok je CSKA i prije dolaska u Zagreb izgubio sve izglede za prolazak skupine. Stoga su oba trenera na travnjak poslala "šarene" sastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba pogotka u prvom poluvremenu postignuta su glavom, prvo je Gvardiol u 28. minuti visoko skočio na pet metara od gostujućeg gola i glavom spustio korner Majera u mrežu, da bi u 41. minuti Kastrati ubacio s desne strane na drugu vratnicu gdje je utrčao Oršić i rutinski svladao Akinfejeva.

Majer dva puta asistirao, Gvardiol, Oršić i Kastrati zabijali za Plave

Majer je odličnom dubinskom loptom u 75. minuti proigrao brzonogog Kastratija koji je pobjegao gostujućoj obrani i još jednom svladao Akinfejeva, da bi dvije minute potom Bistrović upropastio veliku priliku Dinama da postane prvi klub u povijesti eurokupova koji bi natjecanje u skupini okončao bez primljenog gola. Bistrović je odlično prsima primio ubačaj Maradišvilija i zatim poluvolejem sa sedam.osam metara svladao Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izravnom susretu za drugo mjesto u skupini Wolfsberger je u Klagenfurtu svladao Feyenoord sa 1-0 (1-0) golom Joveljića iz 31. minute.

Dinamo je tako natjecanje u skupini okončao sa 14 bodova, četiri više od drugog Wolfsbergera. Treći Feyenoord je ostao na pet boodva, a četvrti CSKA na tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u četvrtak igrači Rijeke u susretu su posljednjeg, 6. kola skupine F na Rujevici svladala AZ Alkmaar s 2:1 (0-0). Rijeka je povela golom Menala u 52. minuti, no pet minuta potom poravnao je Wijndal, da bi pobjedu za oproštaj od Europske lige Rijeci osigurao Tomečak u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Odlična Rijeka protiv AZ-a

Iako je utakmica na Rujevici bila mnogo važnija za nizozemski sastav, kojemu je pobjeda osiguravala prolazak u 16-inu finala, dok je Rijeka odavno znala da će joj ovo biti oproštaj od Europske lige za ovu sezonu, Riječani su na terenu izgledali kao jednako motiviran, ako ne i motiviraniji sastav. Nagrada za takav pristup došla je u 52. minuti kada je kapetan Andrijašević okomitom loptom proigrao Menala, a Rijekin napadač je potom odlično reagirao i prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora svladao Bizota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AZ Alkmaar odlični je reagirao po primljenom pogotku, u 55. minuti Gudmundsson je imao "zicer", ali je sa 10-ak metara poslao loptu pored vratnice, no Windal je u 57. bio precizniji te je njegov udarac sa 20-ak metara završio iza leđa Nevistića koji je uspio postaviti dlan na loptu, ali ne i dovoljno ju skrenuti da ne bi zavšrila u mreži.

Od 80. minute gosti su igrali bez isključenog Karlssona, a Rijeka je igrača više iskoristila u samoj završnici. Lončar se ubacio na lijevo krilo, ubacio u peterac gdje se Tomečak izborio za prostor za udarac za pobjednički pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli remizirao s Real Sociedadom

U drugom susretu ove skupine Napoli i Real Sociedad su na stadionu Diego Armando Maradona igrali 1-1 (1-0). Poveo je Napoli golom Zielinskog (35), a poravnao je Willian Jose (90+2).

Napoli je sa 11 bodova osvojio prvo mjesto u skupini F, Real Sociedad je s devet završio na drugoj poziciji, AZ Alkmaar je s osam bodova ostao treći, dok je Rijeka posljednja s četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI 6. KOLA:SKUPINA F: Rijeka - AZ Alkmaar 2-1 (Menalo 52, Tomečak 90+3 / Wijndal 57) Napoli - Real S. 1-1 (Zielinski 35 / Willian Jose 90+2) TABLICA: 1 Napoli 6 3 2 1 7-4 11 2 Real S. 6 2 3 1 5-4 9 3 AZ Alkmaar 6 2 2 2 7-5 8 4 Rijeka 6 1 1 4 6-12 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA K: Dinamo Z. - CSKA M. 3-1 (Gvardiol 28, Oršić 41, Kastrati 75 / Bistrović 77) Wolfsberger - Feyenoord 1-0 (Joveljić 31)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - GOTOVA JE UTAKMICA

90' - Tri minute je sudačka nadoknada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Malo je do kraja utakmice.

82' - Što je sad obranio Dominik Livaković, dvije nestvarne obrane udarca CSKA. Kakve su to bile obrane, strašno... Prvo nezgodan slobodni udarac koji je vidio kasno, pa je skinuo Čalovu zicer koji je imao nakon odbijanca, tukao je iz prve i ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Bistrović je zabio Dominiku Livakoviću prvi gol CSKA na utakmici i smanjio na 3:1 za Plave, evo i prvog primljenog pogotka Dinama. Ništa od rekorda, šteta. Dinamo sad ima gol razliku 9-1. Fenomenalno!

75' - GOOOL, Kastrati na drugu aistenciju fantastičnog Lovre Majera za 3:0. Kakva je to lopta u prostor bila za Kastratija od strane nasljednika Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Mislav Oršić je na lijevoj strani tražio u prvom pokušaju Gavranovića u petercu, ali nakon što mu je taj pokušaj blokiran, opet je došao do lopte i pomalo sebično tukao iznad gola. I Gavranović i Kastrati se sad malo ljute zbog njegove odluke. Razumljiva je njegova želja.

64' - Dinamo je malo prepustio Rusima posjed u drugom dijelu, Majer sad izbija u korner.

61' - Lovro Majer i Gavranović rade presing odmah na zadnju liniju CSKA.

52' - Plavi i dalje igraju dosta otvoreno, napadački. Sad jedan neuspješni pokušaj Moharramija. U Klagenfurtu Wolfsberger vodi protiv Feyenoorda s 1:0.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

45'+2: Gotovo je prvo poluvrijeme. Bilo je to najdimamičnije i najenergičnije Dinamovo poluvrijeme ove sezone u Europi. Ovo daleko nadmašuje ono što su pružili igrači CSKA. Inače, za vrijeme dvoboja, u TV-prijenosu je spomenuta nekakva eksplozija u istočnom dijelu Zagreba. Uz to, za vrijeme dvoboja viđena je i signalna raketa iznad stadiona. A navijača, kao što znate i sami, nema na stadionu. Očito se nešto događalo ili se još uvijek događa van stadiona. Kad doznamo o čemu se radi, pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Image

10.12.2020., Zagreb, stadion Maksimir - Utakmica 6. kola skupine K UEFA Europa lige GNK Dinamo - CSKA Moskva. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Image

10.12.2020., Zagreb, stadion Maksimir - Utakmica 6. kola skupine K UEFA Europa lige GNK Dinamo - CSKA Moskva. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

45' - Oršić pogađa vratnicu, svoju drugu protiv CSKA. Igrat će se dvije minute nadoknade.

41' - GOOOL: Mislav Oršić zabija novi gol u Europi, ovog puta za 2:0 na asistenciju, ubačaj Kastratija. OVDJE pogledajte i pročitajte o oba gola Plavih.

33' - Napadaju dinamovci, ovaj pogodak Gvardiola kao da je još više nabrijao Dinamo koji igra najagilnije, najrastrčanije i najdinamičnije prvo poluvrijeme u Europi u ovoj sezoni.

28' - GOOOL: Joško Gvardiol zabija za 1:0 glavom. Deveta euro utakmica Gvardiola i prvi euro pogodak u karijeri. Lovro Majer se odlično ubacio iz drugog plana, Akinfejev je ostao na crti i nije mogao ništa.

22' - Oršićeva stativa. Dobro je prošla ta akcija, Oršić je okrenuo svog čuvara i pogodio vratnicu. Inače, Zainutdinov se nakon prekršaja nad Leovcem izvukao bez ikakve kazne.

21' - Neće moći Leovac pa će ući Dino Perić. To znači da će Joško Gvardiol preseliti na lijevog beka.

19' - Težak prekršaj Zainutdinova, dinamovac je na tlu. Lakat u glavu je dobio Leovac koji se previja. Moglo bi to biti za karton, portugalski sudac Martins nije reagirao. Pojavila se i krv na Leovčevu licu... Nema VAR-a, ali Zainutdinov iščekuje kaznu.

17' - Kakva prilka za Dinamo, blizu je to bilo! Gavranović gura za sjajnog Kastratija koji trči kao metak po desnoj strani, ulazi u kazneni prostor, dva Dinamova igrača čekala su loptu u kaznenom prostoru i bila spremna, ali izblokirano je to u zadnji trenutak i izbijeno u korner za Dinamo. Spasio se CSKA.

16' - Lovro Majer je legitimni nasljednik Luke Modrića, prava je desetka, čovjek unaprijed zna što će napraviti s loptom.

15' - Majer je strašan. Opasno je to bilo, desnom nogom, s ruba 16 metara, malo pokraj vrata.

13' - U TV-prijenosu je spomenuta nekakva eksplozija u istočnom dijelu Zagreba. Valjda nije riječ o nekoj tragediji...

10' - Evo i prvog konkretnog udarca za Dinamo, Mislav Oršić je iz okreta pokušao ugroziti Akinfejeva, ali netko je to od Rusa blokirao.

8' - Evo sad CSKA. Po prvi put tek u 8. minuti su došli do kaznenog prostora Dinama. Odlazi udarac daleko iznad gola.

5' - Dinamo dominira, ima loptu, posjed.

4' - Najveći modri talent Joško Gvardiol je ostao ležati ozlijeđen. Netko ga je nagazio, boli ga gležanj, jauknuo je, ali bit će sve oko s njim.

2' - Već u drugoj minuti žuti karton za Marija Gavranovića. Nije bilo prekršaja Divejeva, Gavranović je dobio javnu opomenu zbog simuliranja i dvoboj se nastavlja.

1' - Počela je utakmica. Sretno Dinamo. Vlašića nema, njega trener odmara.

21.00 - Održana je minuta šutnja za preminulog Paola Rossija.

Zagrebački Dinamo u četvrtak Zagrebu dočekuje CSKA u šestom kolu skupine K Europa lige, a trener Zoran Mamić uoči utakmice je kazao kako njegova momčad i sada, iako je već osigurala plasman u nokaut fazu, ide na pobjedu.

Dinamo je vodeća momčad skupine K sa 11 bodova, četiri više od drugoplasiranog Wolfsbergera. Treći je nizozemski Feyenoord sa pet bodova. CSKA je zadnji u skupini sa tri boda.

Bez rezultatskog naboja

"Došli smo do kraja prvog dijela Europa lige, možemo biti zadovoljni s onim što smo do sada ostvarili pa se pripremati za CSKA bez rezultatskog naboja u smislu da nešto moramo", rekao je Mamić, istaknuvši kako je i ova utakmica važna.

"Osigurali smo prolazak grupe, ali i ovo nam je jako važna utakmica, možda i najbitnija ako se gleda šira slika. Pogotovo jer nam svaka utakmica u grupi donosi dva boda u koeficijentu, a on nas prati sljedećih pet godina što je jako bitno".

Povijesni uspjeh

Dinamo do sada nije primio ni jedan gol i može postati jedina momčad u povijesti Lige prvaka i Europa lige koja u grupnoj fazi nije primila niti jedan gol.

"Ali, kada smo već došli u priliku završiti grupnu fazu bez poraza ili primljenog gola, to nam je dodatan motiv. I takve stvari ostaju zapisane u povijesti. Imamo jako puno motiva, a da ne pričamo o klasičnom sportskom prestižu, imidžu, vrijednosti cijele momčadi. Da, ako se nešto ne promijeni tijekom dana, u utakmicu ulazimo s najboljim mogućim sastavom", kazao je Mamić, dodajući da njegova momčad neće igrati defenzivno.

"Mi ne razmišljamo tako, niti znamo igrati na 'nulu', Želimo pobijediti, a osobno bih bio sretniji da utakmica završi našom pobjedom 5-4, nego 0-0. Uvijek je važnije pobijediti", nastavio je Mamić kazavši kako pretpostavlja da će moskovski klub odmarati neke svoje igrače jer u skupini više ništa ne može postići, a imaju važnu utakmicu u prvenstvu.

TV prijenos utakmice možete pratiti na kanalu Arenasport 3.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo