PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA / Dinamo najgori u Ligi prvaka

Image
Foto: PIXSELL

Nakon polovice natjecanja po skupinama nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je jedini klub bez postignutog gola i osvojenog boda.

20.10.2011.
11:40
PIXSELL
VOYO logo

Bez bodova su tekođer Villarreal i Otelul Galati, no oni su barem postigli po jedan gol. Osim 'Modrih', suparničku mrežu nije zatresao niti Genk, no belgijski sastav je osvojio bod odigravši u prvom kolu 0:0 protiv Valencije.

Nakon prva tri kola maksimalan učinak ima jedino Real Madrid koji je osvojio devet bodova uz razliku pogodaka 8:0. Po sedam bodova imaju Bayern, Benfica, Chelsea, Arsenal, Milan i Barcelona.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela natjecanja je ciparski APOEL koji je u skupini s pobjednicima tri od zadnja četiri izdanja Kupa Uefa/Europske lige, Portom, Šahtarom i Zenitom na prvom mjestu. U prva tri kola APOEL je upisao pobjedu i dva remija na gostovanjima kod Porta i Šahtara.

Na polovici natjecanja listu strijelaca predvodi napadač moskovskog CSKA Seydou Doumbia sa četiri gola, dok su po tri zabili Roman Širkov (Zenit), David Villa (Barcelona) i Alexander Frei (Basel).

Dinamovac Jerko Leko među najgrubljim je igračima dosadašnjeg dijela natjecanja s 10 prekršaja. Više od njega imaju samo Stefan Kiessling iz Bayer Leverkusena (14), Didier Zokora iz Trabzonspora (14), Liviu Antal iz Otelul Galatija (12), te Benoit Pedretti iz Lillea (11).

Po broju udaraca u okvir suparničkog gola Dinamo je na 23 mjestu od 32 kluba s ukupno 12 udaraca. Na vrhu je Chelsea (32), a na začelju Napoli (4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo