PALI NA NISKE GRANE / Dinamo jedva ostao u 100 najboljih!

Image
Foto: PIXSELL

Najtrofejniji hrvatski klub Dinamo zabilježio je pad sa 82. na 93. mjesto na novoj ljestvici najboljih klubova svijeta za prosinac 2011. godine.

12.1.2012.
14:41
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvak GNK Dinamo pao je sa 82. na 93. mjesto na najnovijoj ljestvici najboljih klubova svijeta za prosinac 2011. godine, koju je u četvrtak objavio Institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

Hrvatska među 400 klubova ima još jednog predstavnika, NK Varaždin koji je ostao na 315. mjestu i dijeli ga s bolivijskim Aurorom i Asociacion Deportivom iz Kolumbije. Dinamo dijeli 93. mjesto s brazilskim Flamengom i izraelskim Hapoelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva dva mjesta drže španjolski klubovi - Barcelona te drugi Real - a na trećem je mjestu Velez iz Argentine. Engleska ima dva predstavnika među prvih deset, to su ManchesterUnited na četvrtom i ManchesterCity na petom mjestu. Nakon 1997. i 2009. "Barca" je treći put zaredom najbolji klub godine.

Među prvih deset su čak četiri kluba iz Južne Amerike - Velez, brazilski Santos i čileanski CD Universidad de Chile Santiago i CD Universidad Catolica Santiago.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo