DRAMATIČNA ZAVRŠNICA / Deset sekundi prije kraja Medvjedi osigurali veliku pobjedu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bila je to prva utakmica koju je na vratima Medveščaka započeo Šveđanin Mark Owuya i odmah je svojoj momčadi donio pobjedu, zaustavivši 24 od 26 udaraca domaćih hokejaša.

7.11.2014.
15:42
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

NOVOKUZNJECK - Pobjedivši u Novokuznjecku domaći Metalurg sa 2-3 (0-0, 1-2, 1-1) zahvaljujući pogotku JamesaWrighta samo 10 sekundi prije isteka 60. minute, hokejaši Medveščaka prekinuli su niz od tri poraza.

Bila je to prva utakmica koju je na vratima Medveščaka započeo Šveđanin MarkOwuya i odmah je svojoj momčadi donio pobjedu, zaustavivši 24 od 26 udaraca domaćih hokejaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvi pogodak u Novokuznjecku čekalo se do 26. minute (25:32), kad je bek Medveščaka AndrewHutchinson u drugom pokušaju uspio realizirati kontranapad gostiju. Domaći su izjednačili u 34. minuti (33:54). Pucao je AleksanderRomanov, a SergejDorofejev uspio skrenuti pak i svladati MarkaOwuyu. Medveščak je posljednju trećinu ipak dočekao u vodstvu do kojeg je stigao pogotkom MattaAndersona u 38. minuti (37:15) kad je Metalurg imao igrača više na ledu.

U više navrata Medveščak je mogao u trećoj dionici vodstvo povećati, dvaput su gosti propustili iskoristiti igrača više, a onda je u 53. minuti (52:32) 17-godišnji KirilKaprizov iskoristio neodlučnost gostujućih igrača i izjednačio na 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se već činilo da će i ovaj dvoboj Metalurga i Medveščaka, baš kao i onaj zagrebački prije devet dana, otići u produžetak, James Wright se odlično snašao ispred gola domaćih i provukao pločicu kroz noge vratara RafaelaHakimova za devetu pobjedu "medvjeda" u 28. ovosezonskom nastupu u KHL-u.

Medveščak sada ima 32 boda i ostao je na 12. mjestu Zapadne konferencije. Metalurg iz Novokuznjecka ostao je na 26 bodova i na 9. mjestu Istočne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seriju od tri gostovanja Medveščak će zaključiti protiv Slovana, 12. studenoga. Bit će to peti ovosezonski obračun "medvjeda" sa Slovacima, a u prva četiri ogleda svaki je klub ostvario po dvije pobjede. Medveščaku će ovo biti treće ovosezonsko gostovanje u Bratislavi; na otvaranju nove sezone KHL-a Slovan je slavio 5-2, a 24. rujna bilo je 4-1 za zagrebačku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo