DEBAKL ALBANACA: / Srbi šokirali domaćine u sudačkoj nadoknadi

Image
Foto: AFP

Uz velike mjere osiguranja uoči i za vrijeme utakmice, po kišnom vremenu, igra se kvalifikacijska utakmica Albanije i Srbije u Elbasanu.

8.10.2015.
22:35
AFP
VOYO logo

Šok je bio velik, domaćinima je ova utakmica bila iznimno važna i rezultatski, jer s 11 bodova i trećim mjestom u skupini imaju izgleda proći na Euro 2016. Srbija je prvu pobjedu upisala u prošlom kolu, a uspjeh protiv Albanaca bio im je drugi.

Momčadi koju vodi izbornik Radoslav Čurčić oduzeta su tri boda zbog nereda na prvoj utakmici protiv Albanije, kad je na stadion u Beogradu doletio dron s obilježjima Velike Albanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šansa Ivanovića, Ljajiću poništen pogodak

Na terenu je sve mirno i korektno, iako su izglednije prilike na početku imali domaćini Albanci, posebice napadač Rijeke Bekim Balaj. No, Srbi su čekali i dočekali golove u sudačkoj nadoknadi...

Srbi su imali prvu veliku šansu utakmice, u 22. minuti sjajno je nogom nakon kornera pucao branič Chelseaja Branislav Ivanović, ali je njegova lopta prošla iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda sporni trenutak u 38. minuti, iako se činilo da je Talijan Rizzoli, koji je sudio i finale SP-a prošle godine u Brazilu, opravdano poništio pogodak Srbije. Mrežu je nakon sjajne akcije zatresao Adem Ljajić, ali pogodak nije priznat jer je drugi srpski igrač u napadu, Zoran Tošić, napravio prekršaj nad albanskim vratarom Berishom. Gosti su se bunili, ali je Rizzoli ostao neumoljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cikalleshi umjesto Balaja

U nastavku je umjesto Balaja ušao bivši napadač Splita Sokol Cikalleshi, ali je njegov odličan udarac obranio srpski vratar Stojković.

I kad se već čekao kraj utakmice, prvo je Kolarov matirao Berishu, poslavši mu loptu kroz noge, a onda je i kontru realizirao Ljajić. Ovaj put Rizzoli je pokazao na centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put bez incidenata

Osiguranje na stadionu Ruzhdi Bizhuta kapaciteta 12800 gledatelja, čine 1500 policajaca i 400 redara. Zahtjeva za karte uoči utakmice bilo je pet puta više od kapaciteta.

Put srpske reprezentacije do stadiona prošao je bez problema, za razliku od jučerašnjeg puta prema hotelu, kad je autobus sa srpskim igračima kamenovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEŽAK INCIDENT: /

Pojavila se i snimka kamenovanja srpskog autobusa

Image
TEŽAK INCIDENT: /

Pojavila se i snimka kamenovanja srpskog autobusa

Dar za gledatelje tradicionalna kapa

Inače, organizatori utakmice su za svakog gledatelja priredili dar, tradicionalnu kapu s otisnutim albanskim orlom na prednjoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo