NJEMAČKA NA ČEKANJU / Danska nakon drame u polufinale

U najneizvjesnijoj utakmici SP-a Danska je svladala Njemačku 27:25, te se time plasirala u polufinale SP-a.

27.1.2009.
18:27
VOYO logo

Prava drama odigrala se u dvorani Krešimira Ćosića u utorak navečer kada su se susreli Danska i Njemačka. Pobjeda je objema ekipama garantirala prolazak u polufinale, ali Dancima je bio dovoljan i bod.

Od početka do kraja utakmice vodila se je velika borba, a ni jedna ekipa se nije mogla odvojiti na više od pogotka razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično su odigrali vratar Kasper Hvidt i krilo Hand Linberg koji je bio siguran u kontra napadima. Sebastian Preiss je na crti odigrao utakmicu prvenstva za Njemačku. Odlično se je postavljao i zabijao skoro sve.

Danski napad nije funkcionirao najbolje. Njemačka obrana je bila previsoka da bi je prepucali izvana pa se je njihova igra temeljila na razigravanju krila, pivota i naravno kontra napadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih sedam minuta Hans Lindberg zabija nekoliko važnih golova za Dansku, stvaraju prednost od dva pogotka razlike koju Nijemci nisu uspjeli sustići.

Sebastian Preiss je bio najbolji strijelac Njemačke sa sedam pogodaka, a Lindberg je zabio šest za Dansku. Oba vratara odigrala su odličnu utakmicu, Hvidt s 17 obrana, a Bitter s 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Danska se je plasirala u polufinale kao prva u skupini II, a s kim će igrati u polufinalu znati će se nakon završetka utakmice između Hrvatske i Francuske.

Njemačka još uvijek ima šanse za prolazak dalje ukoliko Poljska i Norveška odigraju neriješeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo