Danilović: Bilo je torture Partizana, ali samo na terenu!

Predsednik KK Partizan kaže da nema ništa protiv uspeha Zvezde, ali ...

14.2.2013.
20:03
VOYO logo

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović rekao je da nema ništa protiv da Crvena zvezda osvaja trofeje, ali da mu smeta što se pritom "uništava" Partizan i njegovi uspesi u poslednjih 12 godina.

- Nije nikakav problem da Zvezda pobedi i da osvoji trofeje. Ti momci, kojima i ovim putem čestitam osvajanje Kupa, treniraju i trude se. Cenim i te ljude koji ulažu veliki novac u Zvezdu ove godine. Nije nikakav problem da Zvezda pobedi, da se diže, ali ne valja kad hoćete da uništite nešto što je 12 godina jedna od pozitivnih stvari u ovoj državi, ali i u regionu i u Evropi. Suština svih priča i prepucavanja je izjednačavanje Partizanovih uspeha i Zvezdinih neuspeha. Na to čovek ne sme da ostane nem - rekao je Danilović u intervjuu Tanjugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovek crno-belih rekao je da ne razume izjavu predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića o navodnoj "političkoj i sportskoj diktaturi" Partizana u poslednjih 12 godina.

- Stvarno nisam razumeo to vezano za političku torturu. Nije mi jasno, koja je to politička tortura protiv Barselone, Reala ili Panatinaikosa u poslednjih 12 godina. Ajde, sportsku mogu da shvatim kao nadmoć Partizana kao što i jeste bilo u poslednjih 12 godina. Da li će da se nastavi ove sezone i narednih godina, to ćemo da vidimo - istakao je Danilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsednik Partizana naveo je i da mu smeta "okretanje činjenica" u vezi sa incidentima i prekidom utakmiec sa Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu.

- Scene koje smo videli su bile jezive i žalosne, a još žalosniji je pokušaj okretanja činjenica da je Partizan napravio to što se desilo. To apsolutno nije istina. Ono što se desilo je, u svakom slučaju, ružna stvar i nadam se da u budućnosti više neće biti takvih situacija. Ako je ovo trebalo da se desi u Kragujevcu da se slične scene ne bi ponovile u budućnosti, onda u redu - rekao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danilović je naveo i da svi moraju da preuzmu svoj deo odgovornosti za incidente u Kragujevcu.

- Odgovornost snose svi, Košarkaški savez Srbije, Zvezda, Partizan i organizatori. Tu ne može da se deli ko je manje, a ko više odgovoran - ocenio je prvi čovek crno-belih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo