NASTAVLJA SE CIPARSKA BAJKA / Čudesni Messi s pet golova ušao u povijest!

Image
Foto: PIXSELL

Barcelona je grandioznom pobjedom na krilima Messija stigla do četvrtfinala Lige prvaka gdje im se pridružio ciparski APOEL, najveća senzacija elitnog europskog natjecanja.

7.3.2012.
22:32
PIXSELL
VOYO logo

Kao što se i očekivalo Barcelona je nakon uvjeljive prednosti iz prvog susreta rutinirano osigurala prolaz na Nou Campu. Učinila je to po mnogima najbolja svjetska momčad u velikom stilu, gostima iz Leverkusena utrpali su čak sedam golova.

U redovima branitelja naslova europskog prvaka ponovno je čudesnu utakmicu odigrao Argentinac LionelMessi koji se u listu strijelaca upisao pet puta i tako postavio novi rekord Lige prvaka po postignutim golovima u jednoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukavim lobom u 25. minuti najbolji je svjetski nogometaš doveo svoju momčad u vodstvo, a sve nedoumice, ako ih je uopće i bilo, razriješio je pogotkom dvije minute prije kraja prvog dijela. 

'One man show' se nastavio i u drugom dijelu. Nakon samo pet minuta igre u nastavku Messi je još jednim, čak i ljepšim, lobom matirao nemoćnog vratara Lena. Do kraja susreta Argentinac je još dva puta pogađao mrežu gostiju, a odlično mu je sekundirao debitant u Ligi prvaka Tello koji je dodao još dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utješni pogodak za Bayer postigao je Bellarabi u sudačkoj nadoknadi.

Mnogo više drame vidjeli smo na Cipru gdje su nogometaši ciparskoga APOELA prošli u četvrtfinale Lige prvaka izbacivši Lyon boljim izvođenjem jedanaesteraca 4:3 (1:0), te tako napravili najveću senzaciju u povijesti tog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

APOEL je pogotkom GustavaManduce poveo već u 9. minuti, čime su poništili prednost Francuza iz prvog dvoboja, a to je bio jedini zgoditak u regularnom dijelu utakmice i produžetku.

U izvođenju jedanaesteraca istakao se ciparski vratar DionisiosChiotis koji je obranio udarce AlexandreaLacazettea i MichelaBastosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

APOEL je tijekom cijele utakmice bio bolji od nemoćnog Lyona, imali su više prilika i posve su zaslužili prolaz među osam najboljih klubova Europe. Nikad u povijesti tako maleni klub, koji je prošao čak tri kruga kvalifikacija, nije igrao četvrtfinale najelitnijeg europskog natjecanja.

Liga prvaka, osmina finala (uzvrat):
Barcelona - Bayer 7-1, prva utakmica 3-1 (Messi 25, 42, 49, 58, 84, Tello 55, 62 / Bellarabi 90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apoel - Lyon 1-0, 0-0, 4-3 prva utakmica 0-1 (Gustavo Manduca 9)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo