ČUDESNI KARLOVIĆ OSTAO NA DVA POENA OD NASLOVA: / Div sa Šalate prkosi godinama i igra sjajno i u četrdesetoj

Image
Foto: AFP

Hrvatski teniski veteran Ivo Karlović nije uspio osvojiti naslov pobjednika na ATP turniru u Puneu

5.1.2019.
17:05
AFP
VOYO logo

Hrvatski teniski veteran Ivo Karlović nije uspio osvojiti naslov pobjednika na ATP turniru u Puneu, bolji od njega je u finalu sa 7-6 (4), 6-7 (2), 7-6 (5) nakon dva sata i 45 minuta igre bio prvi nositelj Južnoafrikanac Kevin Anderson.

Bio je ovo 19. nastup u nekom ATP finalu i za Karlovića i za Andersona, a Južnoafrikanac je osvojio svoj šesti naslov, dok je Karlović, koji će 28. večljače napuniti 40 godina, ostao na osam trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalnom susretu u Puneu niti jedan igrač nije uspio oduzeti servis suparniku, ali dok Karlović tijekom čitavog dvoboja nije imao niti jednu "break-loptu", on sam je morao spašavati osam Andersonovih prilika. Većinu je spasio upravo svojim najjačim udarcem, servisom, ali na kraju niti 36 asova nije bilo dovoljno za uspjeh.

Karlovićev posljednji turnir je Los Cabos iz 2016.

Anderson je prijetio oduzimanjem servisa u završnicama svakog seta, prve dvije "break-lopte" imao je kod vodstva 5-4 u prvom setu, na obje je Karlović promašio prvi servis, ali se uspio održati u setu. Nažalost, Karlović je loše odigrao "tie-break", napravio je dvostruku servis pogrešku kojom je ponudio Andersonu "mini-break" prednosti, a onda i još jednu na set-loptu Južnoafrikanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlovićev posljednji osvojeni turnir tako je i dalje ostao onaj iz Los Cabosa u kolovozu 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo