u Saitama Areni / Cro Cop pobijedio Martineza u prvoj rundi: Udario ga laktom posred čela, suci prekinuli borbu

Image
Foto: Screenshot/Youtube

Cro Cop se pak vraća borbama svega nekoliko mjeseci nakon što je potrgao ligamente koljena

30.9.2018.
10:42
Screenshot/Youtube
VOYO logo

NAJNOVIJE INFORMACIJE

11.15 Hrvatski majstor slobodne borbe 44-godišnji Mirko Filipović ostvario je devetu uzastopnu pobjedu u 51. borbi u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč pobjedi, Filipovićeva reakcija nakon što je borba zaustavljena, jasno je pokazala kako je Mirko želio do pobjede doći na drugačiji način te da je bio spreman za dugotrajnu borbu s Martinezom, kojemu je nanio peti poraz u njegovoj 20. borbi (13-5-2).

11.06 Prošle su četiri minute, sjeo je aperkat Martineza, ali to je samo razljutilo Filipovića koji uzvraća serijom udaraca, a onda laktom po čelu udara Martineza. Krv se slila niz njegovo lice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suci su prekinuli borbu!

11.02 Desetminutna prva runda otvorena je Mirkovom kontrolom situacije na sredini ringa. Radi nogama, radi rukama, sve na štetu suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martinez za sada ne ulazi u noge Filipovića, ne pokušava ga srušiti, Mirko ima kontrolu i dalje.

10.59 Počela je borba u Saitama Areni! Sretno, Mirko. Cro Copu je ovo 50. borba u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.54 Uz zvukove 'Wild boys' u ring ulazi Mirko Filipović.

10.49 Prvi u ring dolazi Guamac Martinez. Ušao je sa zastavom svog malenog otočja. Saitama Arena je unatoč tajfunu skoro pa skroz puna...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.47 Bob Sapp je sudačkom odlukom pobijedio Egipćanin Osunaarashija. Amerikancu je to prva pobjeda nakon 2010. godine. Uskoro kreće Cro Cop!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.19 Kazaljka na vagi Cro Copu je stala na 109 kila i 400 grama dok je njegov protivnik lakši samo 400 grama. Guamac izgleda krupnije i korpulentnije od našeg borca, no stvar je u tome što je Martinez niži čak 10 centimetara.

10.03 Početak prijenosa predeviđen je za 10:30 s obzirom na tajfun koji je na snazi u Japanu. Ulazak Mirka u ring ovisit će o dužini trajanja prethodnih borbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba između njih dvojice je 10. po rasporedu.

"Snažniji sam i iskusniji"

Mirko Filipović (44) opet ulazi u ring. Hrvatskog borca danas (oko 11.15) u japanskoj Saitama Super Areni očekuje okršaj u sklopu priredbe Rizin 13 protiv Amerikanca Roque Martineza (32).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o borcu koji živi u Seattleu i čija se borba s hrvatskom MMA legendom smatra najvećim borilačkim događajem u povijesti ovog pacifičkog otoka s oko 160 tisuća žitelja. Martinez ima osam pobjeda i jedan remi u posljednjih devet borbi.

"Zanimljivo je da je Cro Cop moj uzor, a sada se, eto, borim s njim. On se dugo nije borio, a vraća se nakon jako ozbiljne ozljede. No, borca kao što je on, bez obzira na to koliko godina ima i kakve ozljede iza sebe ima, ne smijete nikada otpisati i ja ću biti spreman na najbolju moguću verziju Cro Copa", ističe Martinez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cro Cop se pak vraća borbama svega nekoliko mjeseci nakon što je potrgao ligamente koljena, a bit će mu to prilika da upiše i devetu uzastopnu pobjedu. Nikada do sada u karijeri Mirko nije nanizao osam pobjeda zaredom, kao što je to napravio u posljednjih pet godina.

"Ja sam sada možda i bolji borac nego što sam bio prije 12 godina kada sam osvoji Prideov Grand Prix. Možda nisam sada onako brz kao tada, ali sam snažniji i iskusniji borac", kazao je Cro Cop, a prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cro Cop je uvjeren i da je prilično izdržljiv pa je zato i inzistirao da se njih dvojica bore po starim Prideovim pravilima po kojima prva runda traje 10 minuta, a preostale dvije po pet.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo