NIJE OSTVARIO CILJEVE / City 'napucao' Mancinija prije kraja sezone

Image

Engleski doprvak Manchester City otpustio je menadžera Roberta Mancinija manje od tjedan dana prije završetka sezone, a točno godinu dana nakon što je Talijan 'Građanima' donio naslov prvaka Engleske nakon 44 godine čekanja.

14.5.2013.
10:12
VOYO logo

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja naslova, City je i u novu sezonu ušao s velikim ambicijama, ali u prvenstvu je zaostao više od 10 bodova za gradskim suparnikom Manchester Unitedom koji je i teoretski osigurao naslov čak četiri kola prije kraja, iz Lige prvaka 'Građani' su ispali još u skupini, dok su u subotu propustili i posljednju priliku za osvajanje trofeja porazom u finalu FA Kupa od slabašnog Wigan Athletica.

"Sa žaljenjem objavljujemo kako je Roberto Mancini oslobođen svojih dužnosti kao menadžer Manchester Cityja. Unatoč velikim naporima svih uključenih, klub nije uspio ostvariti niti jedan od ciljeva postavljenih na početku sezone osim minimalnog, a to je igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone. Sve to, kombinirano s potrebom kluba za unapređenjem pristupa nogometnoj igri, dovelo je do zaključka kako moramo pronaći novog menadžera za novu sezonu i dalje", objavio je Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

(FOTO: Mancini nije znao do kraja iskoristiti potencijal Edina Džeke)

Mancini je u Manchester City stigao u prosincu 2009. godine kada je na klupi zamijenio Marka Hughesa, te je u prvoj sezoni s "građanima" zauzeo peto mjesto u Premier ligi. Godinu potom je bio treći, ali je i osvojio FA Kup, prvi trofej za City nakon osvajanja Liga kupa 1976. U sezoni 2011/12. velika ulaganja u pojačanja Mancini je opravdao osvajanjem naslova prvaka Engleske, ali u ovoj sezoni je klub ostao bez trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Robertov učinak govori sam za sebe. Vlasnik šeik Mansour, Uprava i ja zahvaljujemo mu na napornom radu u posljednje tri i pol godine. On je zasigurno zaslužio ljubav i poštovanje naših navijača jer je donio obećane trofeje. Želio bih mu javno zahvaliti na predanom radu i prijateljstvu", rekao je predsjednik Manchester Cityja Khaldoon Al Mubarak u službenom priopćenju.

Image
Foto: PIXSELL

(FOTO: Dojučer gradski suparnici, od sljedeće sezone nijedan neće sjediti na klupi kluba iz Manchestera)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji su odmah po porazu Manchester Cityja od Wigana u finalu Kupa novim menadžerom "građana" proglasili čileanskog stručnjaka Manuela Pellegrinija, trenutačnog trenera Malage, ali on je demantirao glasine kako se već dogovorio s vodstvom kluba iz Manchestera.

U posljednje dvije utakmice sezone momčad će voditi dosadašnji Mancinijev pomoćnik Brian Kidd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo