ČILIĆ U OZBILJNIM PROBLEMIMA: / Prijeti mu veliki pad!

Image
Foto: AFP

Hrvatski tenisač Marin Čilić u susretu osmine finala ATP teniskog turnira u Cincinnatiju izgubio je od Francuza Richarda Gasqueta sa 7-5 6-3.

21.8.2015.
8:25
AFP
VOYO logo

Loša je to najava pred US Open na kojem naš najbolji tenisač brani naslov. Protiv Gasqueta je Marin previše griješio i bolje reći propuštao velike prigode. Kroz cijeli prvi set stalno je bio blizu oduzimanja servisa suparniku, nije koristio 'break lopte', da bi u najgorem trenutku, kod 6:5 za Gasqueta i on sam izgubio servis.

Početkom drugog seta je konačno i došao do 'breaka' za 2:1, ali je ubrzo i tu prednost ispustio. Točnije, do kraja je uspio osvojiti samo jedan gem. Bio je to njihov drugi međusobni susret nakon Monte Carla 2013., u obama je pobijedio Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim porazom se obradovao i Rafael Nadal koji je osigurao mjesto među prvih osam nositelja US Opena, što bi mu trebalo omogućiti nešto lakši ždrijeb, dok Čiliću prijeti ozbiljan pad na ATP ljestvici. Među najboljih 10 na svijetu će ostati samo ukoliko uđe u finale US Opena. Poraz u prva tri kola ga baca iza 20 mjesta, vjerojatno i iza Ive Karlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo