'taktički fenomenalno' / Čilić pobijedio Berdycha i mrak za osminu finala Wimbledona

Image
Foto: AP Images

U dvoboju trećeg kola u All England Clubu, koji je završio u 21 sat i 38 minuta, čak 16 minuta nakon zalaska sunca u Londonu, Čeilić je dobio šestog nositelja, Čeha Tomáša Berdycha u tri seta - 7-6(5), 6-4, 7-6(6).

28.6.2014.
10:57
AP Images
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala Wimbledona pobijedivši u 3. kolu šestoga tenisača svijeta Čeha Tomasa Berdycha u tri seta 7-6 (5), 6-4, 7-6 (6).

Čilić je sjajnom izvedbom u 167 minuta dvoboja nadigrao Berdycha, ali je bio brži i od mraka jer je zadnji "tie-break" odigran u ne baš regularnim uvjetima. Prvi hrvatski "reket" je bio vrlo raspoložen pri servisu s 20 aseva i postotkom prvog servisa od izvrsnih 66 posto, no i Čilićeva igra u polju bila je na zavidnoj razini jer je imao 46 "winnera" u tri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je u prvom setu poveo s 3-0, no taj set je ipak otišao do "tie-breaka", a u drugom je Čilić iskoristio oduzimanje servisa Berdychu i dobio set s 6-4. U trećem setu Čilić se borio i protiv Berdycha, ali i mraka i mogućnosti da se dvoboj prekine i nastavi u subotu. Kod 5-5 je Čilić propustio čak četiri "break-lopte", Čeh se nije dao, da bi u "tie-breaku" Čilić konačno došao do velike pobjede i osigurao drugi tjedan Wimbledona.

Protiv Berdycha Čilić sada ima tri pobjede i pet poraza, ali je slavio na oba međusobna dvoboja na travi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meč između Berdycha i mene je stvarno bio fenomenalan, ušao su u njega znajući da će biti teško i bio sam koncentriran od prvog poena. Mislim da sam taktički odigrao fenomenalno, bio sam veoma agresivan, 'potezao' sam kad je trebalo, a servirao sam vrhunski. Pobijediti igrača kao što je Berdych u tri seta je zbilja veliki pothvat. I on je pokazao koliko vrijedi, jer se mentalno držao na visokoj razini pogotovo u trećem setu u kojem sam ga stvarno pritiskao. Na kraju tog trećeg seta uspio sam zadržati hladnu glavu, napraviti par odličnih poena u 'tie-breaku' i došao do zbilja važne pobjede", izjavio je Čilić koji će u osmini finala igrati protiv Francuza Jeremyja Chardyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo