PBZ ZAGREB INDOORS / Čilić na Veića za polufinale

Image

Čilić je slavio u dva seta za 80 minuta nad Francuzom Serrom, a Veić nakon 150 minuta u tri seta nad Rusom Koroljevim.

4.2.2009.
19:03
VOYO logo

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Antonio Veić igrat će međusobno u meču za prolaz među četiri najbolja na PBZ Zagreb Indoorsu. Naš najbolji tenisač izborio je četvrfinale 6-2, 7-5 pobjedom nad Francuzom Florentom Serrom, a Veić pobjedom u tri seta 3-6, 7-6(5), 6:4 nad Rusom Jevgenijem Koroljevim.

Čilić, drugi nositelj turnira, je do 6-2, 3-1 gospodario središnjim terenom i nije se moglo naslutiti da će 28-godišnji Francuz, inače 57. igrač na svijetu, zakomplicirati meč. Serra je vratio break, te je doveo drugi set do rezultata 5-5 kada se zbog jedne sumnjive lopte kod 15-15 nakratko iznervirao, no dovoljno da Čilić vrati break što je imao od početka drugog seta. Čilić je tijekom sat i dvadeset minuta igre zabio 13 aseva, ali je imao velikih problema na svoj drugi servis. Nakon njega je osvojio samo 14 od 30 poena (47 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonio Veić, 20-godišnji hrvatski tenisač, napravio je još jedno iznenađenje na PBZ Zagreb Indoorsu. Nakon Canasa pobijedio je i Rusa Jevgenija Koroljeva. Za pobjedu mu je bilo potrebno čak 150 minuta igre.  Rus je imao lijepu situaciju jer je imao prvi set u džepu, kao i 5-3 u tie-breaku. Ipak, Lošinjanin, 255. tenisač svijeta, je nanizao četiri poena za dobitak drugog seta, a u istom ritmu je otvorio treći set gdje je vrlo brzo došao do breaka prednosti. Kod 5-4 je ruski tenisač imao 0-40 na servis Veića, ali tada je hrvatski tenisač još jednom zabljesnuo. Osvojio je pet poena zaredom i tako dobio drugi meč na ATP turnirima u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo