PORAZ U FINALU QUEEN'SA / Čilić je sve imao, ništa im'o nije!

Image

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio obraniti naslov pobjednika na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu nakon što je u finalu izgubio od prvog nositelja Britanca Andyja Murrayja sa 7:5, 5:7, 3:6.

16.6.2013.
19:30
VOYO logo

Bio je to njihov deseti međusobni susret i čak deveti poraz hrvatskog tenisača. Jedinu pobjedu protiv drugog tenisača svijeta Marin Čilić je ostvario 2009. na US Openu.

Mladom Međugorcu je to bilo ujedno i 17. finale u karijeri na ATP Touru, te osmi poraz. Andy Murray je pak u svom 41. finalu ostvario 27. turnirsku pobjedu osvojiši pritom treći turnir ove godine nakon trijumfa u Miamiju i Brisbaneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je to sjajno finale, tenis na vrlo visokom nivou. Murray je izgubio prvi set, no uspio se vratiti", kazao je prvi 'hrvatski reket', te dodao: "Volim ovaj turnir, potvrdio sam dobru formu i radujem se novim izazovima."

Zbog kiše početak finala je dva puta pomaknut što je možda poremetilo Čilićev ritam jer je u susret ušao loše.

Murray je već u drugoj igri načinio 'break', a potom i poveo 3:0. Marin se vratio u sedmoj igri vrativši izgubljeni servis. Kod rezultata 5:5 još jednom je suparniku oduzeo servis, a potom spasio dvije 'break lopte' za osvajanje prvog seta nakon točno sat vremena igre.

U drugom setu oba tenisača su držala svoj servis do dvanaeste igre kada je Murray iskoristio nekoliko Čilićevih slabijih lopti i 'breakom' osvojio set rezultatom 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak u odlučujućem setu dogodio se u četvrtoj igri kada je drugi tenisač svijeta ponovo oduzeo Čiliću servis, potom i obranio svoj stigavši do vodstva 4:1.

Hrvatski tenisač se nije predavao, borio se, kod 2:5 je spasio meč loptu, no više od toga nije išlo. Nakon ukupno dva sata i 32 minute igre Murray je stigao do slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo