TEŽAK SUPARNIK / Čilić ima priliku za novi naslov

Image

Bio je to dramatičan meč prepun obrata i izgubljenih servisa, a Čiliću je za pobjedu trebalo dva sata i 20 minuta igre.

16.6.2013.
10:13
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je plasman u finale ATP turnira u londonskom Queen's Clubu nakon što je u polufinalu pobijedio Australca Lleytona Hewitta 6:4, 4:6, 6:2.

Bio je to dramatičan meč prepun obrata i izgubljenih servisa, a Čiliću je za pobjedu trebalo dva sata i 20 minuta igre. Zanimljivo, susret je započeo na centralnom terenu međutim nakon prekida zbog kiše preseljen je na 'jedinicu' dok su na središnjem terenu dvoboj započeli Britanac Andy Murray i Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

Čilić je sjajno otvorio susret i već u prvoj igri je oduzeo Hewittu servis. Prednost je sačuvao do konca seta spasivši na tom putu tri break lopte. Hrvatski tenisač i u drugi je set ušao 'breakom'. Međutim, uslijedio je niz pogrešaka s obje strane. U drugom setu Čilić i Hewitt su nizali izgubljene servise, Čilić je izgubio tri puta svoj početni udarac, a Hewitt dva puta pa je Australac uspio izjednačiti rezultat.

U trećem setu Čilić je zaigrao daleko bolje i sa dva 'breaka' stigao je do pobjede. Prvo je suparniku oduzeo servis kod rezultata 2:2, a potom i kod 4:2.

Čilić će u finalu igrati protiv prvog nositelja Britanca Andyja Murrayja koji je pobijedio Francuza Joa-Wilfrieda Tsongu 4:6, 6:3, 6:2. Bit će to njihov deseti međusobni susret, a Čilić je pobijedio samo jednom - 2009. na US Openu.

Čilić je prošle godine slavio u Queen's Clubu, a bit će to njegovo 17. finale na ATP Touru. Do sada je slavio devet puta, posljednji put u Zagrebu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo