ABRAMOVIČ OSTVARIO SAN / Chelsea poput feniksa zasjeo na krov Europe

Image
Foto: AP Images

Nogometašima Chelseaja pripalo je 20. izdanje finala Lige prvaka. Do naslova su došli nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pred više od 60 tisuća navijača u Allianz Areni.

19.5.2012.
22:34
AP Images
VOYO logo

Momčad Chelseaja novi je prvak Europe nakon što su u finalu Lige prvaka svladali minhenski Bayern boljim izvođenjem jedanaesteraca! Titulu su osvojili na Allianz Areni ispred 62.500 gledatelja.

Poveo je Bayern u 83. minuti susreta golom ThomasaMüllera i kada se već činilo da će naslov ostati na njemačkom tlu, niotkuda se pojavio vječni Chelseajev spasitelj - DidierDrogba i u 88. minuti poravnao rezultat na 1:1 te odveo utakmicu u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drogba je od junaka postao tragičar kada je u trećoj minuti produžetaka napravio prekršaj nad FranckomRiberyjem u svom kaznenom prostoru nakon čega je glavni sudac Proenca pokazao na bijelu točku. Loptu je potom uzeo Arjen Robben te zapucao veliku priliku s jedanaest metara. Uputio je svoj udarac u desnu stranu gola, a PetrČech je s malim poteškoćama uspješno zaustavio Nizozemčev pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribery više nije mogao nastaviti pa je umjesto njega u 97. minuti u igru ušao naš napadač IvicaOlić. Upravo je hrvatski napadač u 108. minuti promašio veliku priliku za pobjedu kada je njegov udarac prošao iznimno blizu Čechovog gola.

Ni poslije produžetaka nismo saznali novog prvaka pa se o pobjedniku odlučivalo boljim izvođenjem jedanaesteraca koji su pripali ekipi iz Londona, a jedan od tragičara bio je i Ivica Olić koji je promašio svoju najstrožu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika je inače bila na strani Bayerna koji je uputio čak 19 udaraca, od čega sedam prema golu, dok je Chelsea samo tri puta opalio po golu. Posjed lopte također je bio na strani Bavaraca (55%), kao i broj kornera - izveli su ih čak 20, dok je londonska momčad gol zabila iz svog jedinog kornera.

Ovo je prvi naslov u Europi za englesku ekipu i njime su spasili svoju sezonu u kojoj su već ranije ostali bez prvenstva, ali možda su spasili i posao svom treneru RobertuDi Matteu. Sigurno je jedno, njihovom vlasniku Romanu Abramoviču napokon su ostvarili san i opravdali silne milijune uložene u momčad sa Stamford Bridgea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba spomenuti da je u 54. minuti Bayernu poništen pogodak kada se poslije Robennovog udarca s 15-ak metara Ribery našao u zaleđu.   

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo