VIDEO: / Nikome prije nije palo na pamet ovo napraviti!

Sportski događaji su slični koncertima, par glupana može pokvariti cijeli događaj nekim ispadom. Utrčat će goli u teren, puhati nekakvu trubu ravno u vaše uho, bacati mrtve životinje na teren.

28.2.2013.
8:45
VOYO logo

Dođe vam da se zapitate kako su dobili takvu ideju. I zašto ih netko uopće želi kopirati. Evo četiri primjera kojima su razni pametnjakovići upropastili gušt uživanja u sportu.

1. Streakeri na terenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači 1974. godine ragbijaške reprezentacije Engleske i Francuske igrale su u Londonu. Među 53.000 navijača na tribinama bili su brojni članovi kraljevske obitelji, a Australac Michael O'Brien se dosađivao. I okladio se s prijateljem da će u teren utrčati gol. Nažalost, dobio je okladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikome prije njega nije palo na pamet da gol (ili obučen) trčkara pred nekoliko desetaka tisuća navijača. Policajci su ubrzo zaustavili ekshibicionista i promptno mu odrezali kaznu. O'Brian se u drugom poluvremenu vratio na svoje mjesto, odgledao utakmicu do kraja i pokrenuo 'foru' koja je aktualna i nakon 40 godina.

2. Bacanje mrtvih životinja s tribina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj većini sportova bacanje raznih stvari na teren vam može donijeti noć u pritvoru ili u blažoj verziji samo izbacivanje sa stadiona. Hokej je druga priča. Kad igrač zabije hat-trick (tri gola u utakmici), navijači bacaju kape na led, u znak poštovanja prema igraču. To znaju vjerojatno u svakoj dvorani na planetu, osim u Domu sportova, gdje će akcije željni redar jedva dočekati prigodu da vas izbaci s tribine jer na Medveščaku nikad nije bilo nikakvog incidenta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bi tek rekao na lude Amerikance. U San Joseu bacaju morske pse, u Nashvilleu jedva čekaju da s tribine 'zafitilje' tek ulovljenog soma, a u Bostonu naokolo lete jastozi... Epicentar bizarnog fenomena je Detroit, a vrijeme radnje 1952. godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pete i Jerry Cusimano imali su ribarnicu, a Red Wingsima je kroz doigravanje do naslova trebalo osam pobjeda. S fantastičnim omjerom 6:0 stigli su na dva koraka od trofeja, a braća su povezala osam krakova jadne životinje sa sportom i bacila nesretnu hobotnicu na led. Wingsi su osvojili naslov, a isti ritual, za sreću, imaju svake godine u doigravanju. Jadni oni ljudi koji svako malo moraju čistiti led...

3. Navijački valovi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valovi i nisu tako loša stvar, ponekad i podignu atmosferu na utakmici, ali ako baš i niste u elementu, nije vam 'fora' dizati se svakih desetak sekundi s mjesta. Krivac za njih je 'ludi' George Henderson, profesionalni navijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča kaže da je početkom 1980. godine pokušao natjerati navijače Edmonton Oilersa da ustanu sa svog mjesta i navijaju. No, dvorana puna pijanih hokejaških navijača baš se i nije uskladila, mnogi nisu bili u stanju pratiti ritam, a Henderson je dobio viziju...

Usavršio ju je godinu kasnije na bejzbolu, tjerao je navijače cijelu utakmicu i konačno uspio. Zanimljivo, valovi su zabranjeni na nekim stadionima u Americi jer previše dekoncentriraju igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Vuvuzele

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sam spomen nogometnog SP-a u JAR-u mnogima je prva asocijacija nesretna truba kojom su navijači stvarali nesnosnu buku i uništili užitak milijunima. Što na stadionu, što pred malim ekranima...

Freddie Maake tvrdi da je 1965. skinuo gumeni kraj svoje trube na biciklu i stavio je na dulju metalnu trubu i tako je nastala prva vuvuzela. Danas su popularne plastične, duge i do metar, a proizvode zvuk koji je najsličniji glasanju slona ili roju komaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo