BOSTONU 19. UZASTOPNA POBJEDA / Celticsi srušili svoj rekord

Image

Lanjski finalisti najjače košarkaške lige svijeta, Boston Celticsi i LA Lakersi pobjednički su odradili svoje utakmice odigrane u noći na srijedu.

24.12.2008.
17:06
VOYO logo

U svom TD Banknorth Gardenu aktualni prvaci lige produljili su niz nepobjedivosti i nakon 19. uzastopne utakmice te popravili omjer pobjeda i poraza na 27-2. Dosadašnji im je rekord po broju uzastopnih pobjeda iznosio 18.

Suparnik preko kojeg su došli do novog rekorda im je bila indisponirana momčad Philadelphia 76ersa koja je i drugu utakmicu uzastopno okončala bez pogotka iza linije za tri poena (0/11, u posljednje dvije utakmice ukupno 0/19), što je Kevinu Garnettu (18p) i ostatku šampionskog društva prilično olakšalo put do pobjede. Bilo je 110:91.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine Los Angeles Lakersi (omjer 23-5) izgledaju još dojmljivije, a to su dokazali i u New Orleans Areni gdje su nošeni Kobeom Bryantom (26 poena) svladali Hornetse 100-87.

Inače, bila je ovo 999. trenerska pobjeda Phila Jacksona u 1422. utakmici koju je vodio. Ukoliko u sljedećih jedanaest susreta njegova momčad upiše pobjedu, Jackson će postati trener kojem je bilo potrebno najmanje dvoboja da proslavi tisućitu pobjedu i tako srušiti Pata Rileyja kojem je za taj uspjeh trebalo 1434 susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo