SION IPAK IZBAČEN / Celtic vraćen u Europsku ligu

Image
Foto: Pixsell

Europski nogometni savez izbacio je švicarskog predstavnika Sion radi korištenja igrača koji nisu imali pravo nastupa u utakmicama 4. pretkola protiv Celtica.

2.9.2011.
19:54
Pixsell
VOYO logo

Škotski nogometni doprvak Celtic uvršten je u skupinu I Europske lige nakon što je Europski nogometni savez (UEFA) izbacio švicarskog predstavnika Sion zbog korištenja igrača koji nisu imali pravo nastupa u susretima 4. pretkola između ova dva sastava.

Obje utakmice registrirane su sa 3-0 u korist Celtica nakon što je UEFA prihvatila njegovu žalbu. Inače, prva utakmica u Glasgowu završila je 0-0, a u uzvratu je Sion bio uspješniji sa 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je kaznila Sion zabranom kupovine i prodaje igrača tijekom dva prijelazna roka jer je švicarski klub 2008. godine poticao egipatskog vratara Essama El-Hadaryja da raskine ugovor s njegovim tadašnjim klubom Al Ahlijem. Iz Siona tvrde kako su odslužili kaznu, no iz FIFA-e tvrde kako je zabrana na snazi do kraja ove godine.

Sion u momčadi ima pet novih igrača koji prema čelnicima UEFA-e nisu imali pravo nastupa iako je Švicarski nogometni savez odobrio njihove transfere. Celtic će u skupini I igrati protiv Atletica iz Madrida, Udinesea i Rennesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo